СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

ОДРЖАНА РЕДОВНА ГОДИШЊА СКУПШТИНА СПОВ-а 16.04.2022. ГОДИНЕ



Датум објављивања вести:
159 views

ОДРЖАНА РЕДОВНА ГОДИШЊА СКУПШТИНА СПОВ-а

Дана 16.04.2022. године у сали за састанке, хотела “ Војводина” у Новом Саду, одржана је редовна Годишња Скупштина СПОВ-а према дневном реду који је делегатима достављен у сазиву. Измена дневног реда није било.


Делегати су, после краће дискусије једногласно усвојили достављени
– извештај о раду СПОВ-а за 2021. годину
– извештај о финансијском пословању за 2021. годину
– извештај Надзорног одбора
Пчелари Чуруга су постали нова чланица СПОВ-а и прихваћена је њихова жеља, да се прве недеље септембра одржи Сабор пчелара у Чуругу у циљу њихове промоције, ширења и упознавања свих пчелара Војводине са идејама и потребама јачања СПОВ-а као заједничке организације свих пчелара Војводине.
Највећа пажња и конструктивна дискусија је посвећена плану рада СПОВ-а за наредни период, који је усвојен у целости са незнатним изменама, те најбитније детаље преносимо у наставку овог извештаја, ради упознавања свих пчелара са истим.

– Сходно тачци 17. наведеног Плана, донета је одлука којом се овлашћује Изршни одбор, да без сазивања ванредне Скупшине, може извршити куповину адекватног пословног простора за потребе СПОВ-а у Новом Саду, на Фрушкој Гори или Петроварадину, а о истом извести Скупштину на првој наредној седници.
Одлука се доноси ради брже реакције извршног одбора, ако се укаже повољна прилика за реализацију наведене одлуке.
– Сходно тачци 13. Плана рада донета је одлука којом се обавезују сва друштва пчелара да достављају своје предлоге за награђивање заслужних пчелара најкасније до 30.04.2022. за предходну годину, водећи рачуна о стварним заслугама предложених чланова сходно правилнику о награђивању.
– Донета је одлука да се прво признање Аврам Максимовић додели Миловану Миленковићу из Каравукова.

– Сходно тачци 3. наведеног Програма, препоручена је сарадња свих удружења са својим општинама на садњи медоносног дрвећа на предевиђеним површинама. У све активности око наведеног укључити и блиско сарађивати са покретима горана и ловачким организацијама.
– Сви председници друштава активно да раде на указивању важности и јачања СПОВ-а кроз повећање бројности чланства како би се лакше остваривали зацртани циљеви из Плана рада.

ПЛАН РАДА СПОВ-А ЗА 2022. ГОДИНУ ЈЕ УСВОЈЕН У ПРЕДЛОЖЕНОМ ОБЛИКУ

На Скупштини је дато ВАЖНО обавештење, да сви пчелари који имају уписане пчеле у пољопривредно газдинство могу точити нафту по ценама предвиђеним за пољопривреду. Потребно је на бензинске пумпе “ НИС-а” са собом понети решење о активном статусу газинства и са истим могу сипати у канистере по 60 литара нафте сваки дан.
– Усвојен је финансијски план за 2022. годину
Скупштина је завршила свој рад око 13 часова, након чега је уприличено дружење присутних делегата.

Још једном се захваљујемо свим учесницима у раду Скупштине на одличној атмосфери и коструктивности.

Извињавамо се због кашњења у обавештавању јавности, али се надамо да ћете разумети јер је сезона радова на пчелињацима у пуном јеку.

[ssba]
EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien