СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

Одржан тематски скуп „ Сачувајмо пчеле – спасимо свет “ у организацији Привредне коморе ВојводинеДатум објављивања вести:
275 views

У Привредној комори Војводине одржан је скуп „ Сачувајмо пчеле – спасимо свет“ у организацији Удружења пољопривреде Привредне коморе Војводине , Пољопривредног факултета у Новом Саду и Савеза пчеларских организација.
Скуп се традиционално сваке године одржава у Привредној комори Војводине.

Радомир Влачо, председник Групације за пчеларство Привредне коморе Војводине истакао је да је циљ скупа да се скрене пажња на пчеларску производњу као и да се пошаље порука ратарима о примени савремене технологије и угрожавању производње. Савке године се одржава овај скуп у Привредној комори Војводине и може се рећи да помака има што се тиче скретања пажње на проблеме пчелара. Што се тиче казнене политике, она се примењује и они који примењују недозвољена средства најчешће су кажњени истакао је Влачо.

Саша Чолак, председник Савеза пчеларских организација Војводине истакао је да је у овом тренутку највећи страх пчелара због несавесне употребе пестицида и других средстава у заштити воћа. Едукација је веома важна истиче Чолак и ми ћемо се трудити да се што више скупова са сличним темама одрже.

Скупом је модерирала проф др Нада Плавша са Пољопривредног факултета у Новом Саду уз присуство др Ивана Пихлера са Пољопривредног факултета. 

Извор: Сајт Привредне коморе Војводине
[ssba]
EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien