СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

Одржани „XXII Дани пчеларства“ у СуботициДатум објављивања вести:
603 views

У Суботици, од 28-30 септембра ове године, одржани су традиционални дани пчеларства, овога пута двадесет други пут, под називом „XXII Дани пчеларства“. Манифестација је почела продајном изложбом у петак, 28-ог, исто вече за све излагаче, госте и заинтересоване приређено је приказивање филма „Више од меда“.

Филм говори о нестајању пчела и о проблемима са којима са пчелари сусрећу данас. Филм се потпуно уклопио у слоган манифестације „SAVE THE BEES“. Након приказивања филма приређен је мањи коктел за госте. Наиме, ове године суботички пчелари су желели скренути пажњу јавности на погубно третирање, неконтролисано прскање и загађење природе, на помор пчела. У оквиру тога припремљене су и тезге са изложеним воћем и поврћем са натписма: “без пчела нема…….“. Сви излагачи и чланови екипе из организације носили су мајице са натписом „SAVE THE BEES“. Све ово изазвало је велику пажњу јавности и гостију, који су ове године стигли из Мађарске, Румуније, Београда, Новог Сада и многих других места из наше републике. Посебну похвалу добили смо од групе словеначких туриста који су били одушевљени поруком коју шаљемо.
Ни овога пута није изостао сладолед од меда, пиво од меда, разни медењаци и ракије од меда који су понуђени на отварању, како гостима тако и заинтересованим посетиоцима. Након отварања одржана је трибина за заинтересоване пчеларе, трибину је водио председник СПОС-а Др.мед.  Родољуб Живадиновић.
За грађане и госте приређен је котлић у коме су сви заједно уживали без разлике када су укуси у питању, било да је овчији или свињски гулаш у питању.
Посетиоци су имали могућност да учествују у наградној игри, право на учешће стицали су куповином било ког пчелињег производа, вредне награде подељене су у недељу преподне, главна награда је била викенд у Кракову за две особе, дар туристичке агенције САМ из Суботице.
На крају, свих 25 учесника било је задовољно, верујемо да су гости и купци и посетиоци отишли пуни утисака и задовољства. До следећег сусрета медно свима!

Драгољуб Матић
Председник Удружења ПЧЕЛА Суботица

[ssba]
EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien