СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

Одржана V Изложба „Кикиндски пчелари Кикинђанима 2018“Датум објављивања вести:
720 views

У суботу, 06.10.2018 у Кикинди је одржана пета по реду изложба „Кикиндски пчелари кикинђанима 2018“. Леп, сунчано јесење јутро најављивало је дивну пчеларску манифестацију.

Око 9,00 у дворишту Културног центра Кикинда Саша Чолак, председник УП Кикинда, поздравио је све порисутне и пожелео да им дружење са пчеларима буде угодно. Након уводне речи, скупу се обратио Козмин Ватриш, председник пчелара темишварског округа из Румуније. На крају, скупу се обратио Имре Кабок, члан градског већа. Упознао је присутне шта је све град Кикинда урадио за пчеларство и на крају обраћања званично и отворио манифестацију.

У 9,30 у отпочео је диван културно-уметнички програм у ком су учествовала деца из ОШ „Јован Поповић“ и Основна Музичка школа „Слободан Малбашки“ из Кикинде, као и деца из ОШ „Миловој Оморац“ из Иђоша.

Након завршетка програма, око 10,30 кикиндски пчелари су доделили признања деци победницима на ликовном конкурсу „Деца, пчеле, мед 2018“

У периоду од 11,00 до 14, 30 имали смо прилику да одслушамо два феноменална предавања , која су одржали Драгољуб Матић, председник ДП „Пчела“ из Суботице као и др.вет.мед Јовица Марцикић. Општа је оцена да се у Кикинди одавно нису чула овако добра тематска предавања. одмах након предавања, замолили смо их да у току зиме одрже још једно предавање у нашем удружењу. У име кикиндских пчелара, од срца се захваљујемо колегама Матићу и Марцикићу.

Након предавања, угостили смо све наше госте у просторијама УП Кикинда и око 16,00 смо кренули у посету колеги пчелару Ивану Путнику на Винцаид.

Код колеге Путника смо се задржали готово до вечери. Прво смо посетили његов изузетно уређен пчелињак од преко 180 кошница, разменили искуства, уживали дружећи се са домаћином и његовим пчелама. По обиласку пчелињака, колега Путник нас је, као прави домаћин, задржао на чашици разговора а његова супруга се потрудила да припреми банатске ђаконије, посебнои су нас се допале банатске кифлице са салом и пекмезом. Захваљујемо се колеги Путнику на уложеном труду.

У 19,00 смо се окупили на традиционалној вечери у ресторану „Цвета“, доделили заслужена признања свима који су нам помогли да наша манифестација успе.

Такође смо прогласили и победнике у такмичењу за најлепши штанд. Наиме, комисија и саставу: Драгутин Ћатић, председник, Иван Путник члан и Драган Батес члан имали су задатак да оцене све штандове на изложби:

Прво место освојио је Златко Попетру

Друго место освојио је Драгослав Бугарски

Треће месето освојила је ОШ Јован Поповић из Кикинде

Дружење уз тамбураше наставили смо до дубоко у ноћ.

Још једном, захваљујемо свима који су нам помогли да манифестација успе а посебно: Граду Кикинди, Градском већу, Канцеларији за туризам, Културном центру, ПЗ „Рој“ Трстеник, „Миба Апис“ Нови Сад, ОШ Јован Поповић и ОМШ „Слободан Малбашки“ из Кикинде и ОШ „Миливој Оморац“ из Иђоша. Захваљујемо свим школама и предшколским установама и свима другима уз напомену: Видимо се на следећој изложби „Кикиндски пчелари кикинђанима 2019“.

[ssba]
EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien