СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

ОДРЖАНА ПЧЕЛАРСКА МАНИФЕСТАЦИЈА »ПЧЕЛАРСКИ ДАН ЛИПЕ 2018«Датум објављивања вести:
618 views

У организацији Савеза пчеларских организација Војводине, дана 16. јуна 2018. године у Великој Ремети, на Фрушкој Гори, одржана је пчеларска манифестација „ПЧЕЛАРСКИ ДАН ЛИПЕ 2018“.

Манифестацији су присуствовали представници пчеларских организација СПОВ-а, помоћник покрaјинског секретара за Пољопривреду водопривреду и шумарство господин Милорад Малић, гости из Румуније.
Пчеларима и гостима се обратио председник СПОВ-а Радомир Влачо који је истакао улогу и значај развоја пчеларства као и значај организовања овакве манифестације. Након тога присутне пчеларе и госте поздравио је господин Милорад Малић који је представио активности које предузима Покрајинска влада како би помогла војвођанске пчеларе и развој пчеларства у Војводини. Присутнима се обратио и Милан Булајић члан Извршног одбора СПОВ-а и председник Друштва пчелара ’’Јован Живановић’’ из Новог Сада и информисао их о активностима које се спроводе у вези сертификовања Липовог меда са Фрушке Горе.
У склопу Програма манифестације посећен је манастир Велика Ремета, један од најстаријих манастира на Фрушкој Гори, који је посвећен светом Димитрију. Пчеларе и госте је примио игуман Стефан Вучковић које је провео кроз манастир, манастирску цркву и упознао их са историјатом манастира. Након тога посећен је и манастирски пчелињак где су затечени манастирски пчелари у врцању Липовог меда.
У организацији Туристичке организације из Инђије, у Старом Сланкамену посећена је и представљена винарија „Acumincum“ , која се поред доброг вина издваја и по изузетном амбијенту који представља мешавину савремене архитектуре и дизајна са богатом историјом.
Због непланираних активности у склопу објекта, пчелари и гости су остали ускраћени за посету једном прелепом споменику културе од изузетног значаја који подигао Вук Гргуровић у петнаестом веку, а то је црква Светог Николе у Старом Сланкамену.
На крају је организовано заједничко дружење.Манифестација је била пропраћена од стране средстава јавног информисања.

За Организациони одбор
Радомир Влачо
председник СПОВ-а

[ssba]
EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien