СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

Друштво пчелара „Цвет Баната“ из Лазарева у посети Пчеларском Друштву „Барајево“Датум објављивања вести:
350 views

Друштво пчелара „Цвет Баната“ из Лазарева посетило је ове суботе, 28.10.2017. Пчеларско Друштво „Барајево“.

У склопу посете, централна тема било је предавање проф. Др Јована Кулинчевића, које је уприличено у просторијама Парохијског дома цркве Светог Илије у Вранићу. Након предавања пошли смо у обилазак професоровог пчелињака на црквеном поседу.

У склопу посете, централна тема била је предавање проф. Др Јована Кулинчевића, које је уприличено у просторијама Парохијског дома цркве Светог Илије у Вранићу. Након предавања пошли смо у обилазак професоровог пчелињака на црквеном поседу. У наставку предавања, са многобројним питањима, наставили смо обилазак црквеног комплекса. Прича је настављена обиласком нове, а потом и старе цркве брвнаре уз стручне и занимљиве приче свештеника. Проласком поред многобројних сведочанстава дуге и бурне историје, долазимо до зграде црквеног музеја. Након обиласка многобројних вредних експоната, почевши од времена неолита, преко римског доба и средњег века до новије историје, настављамо даље. После пар минута вожње, обилазимо један породични пчелињак, где смо, уз домаћински дочек, видели пар нових машина у пчеларству домаће производње. Следећа станица била је обилазак занатске радионице ,,Агро Буда“, где посећујемо професионалну радионицу за производњу кошница и других дрвених елемената за пчеларство. Потом, не тако пријатна али поучна дестинација, са напоменом да се историја мора памтити и не дозволити злу да се понови, била је Кућа страдања породице Пантић. Праћени хладним али лепим октобарским даном, завршавамо посету ручком у оближњем ресторану, уз дружење и уручење
поклона и лепих говора.
Захваљујемо се Пчеларском Друштву „Барајево“ на гостопримству који су нам уприличили да видимо и научимо нешто ново из области пчеларства, као и да се упознамо са знаменитостима њиховог краја. Град Зрењанин обезбедио нам је превоз и овим путем им се захваљујемо и надамо наставку добре сарадње. Захваљујемо се представницима медија, других организација и пријатељима друштва што су се одазвали нашем позиву. Посебну захвалност дугујемо Проф. Др Јовану Кулинчевићу на изузетном предавању.

Друштво пчелара „Цвет Баната“ из Лазарева

 

 

 

 

 

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien