СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

Udruženje pčelara „ŠID“ iz Šida na poljoprivrednom sajmu u Novom SaduДатум објављивања вести:
305 views

79._polj._sajam_N.Sad-IMG_061314. maja 2012. godine na 79. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, predstavilo se udruženje pčelara „Šid“  iz Šida, član Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine.

Sid_na_sajmu_IMG_91661

14. maja 2012. godine na 79. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, predstavilo se udruženje pčelara „Šid“  iz Šida, član Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine.

Udruženje ima oko 50 učlanjenih pčelara. Pčelari raspolažu  sa oko 4.500 košnica, i to uglavnom LR i AŽ. Pčelare uglavnom u okolini Šida jer imaju raznovrsnu pašu i to: bagremovu, lipovu livadsku i šumsku. Kažu da su medovi sa ovih terena najukusniji i najkvalitetniji. Zbog izuzetno bogate i raznovrsne pčelinje paše, usavršili su sakupljanje polena i trenutno njihovi pčelari nude tržištu veće količine polena. Polen sakupljaju tokom cele godine, suše ga čiste, prosejavaju i pakuju.

Pored polena bave se i sakupljanjem propolisa i matičnog mleča. Propolis koriste za pripremanje propolis kapi i propolis kreme. Matični mleč dodaju raznim mešavinama meda.

Pojedini članovi udruženja proizvode pogače za pčele i satne osnove, tako da snabdevaju svoje kolege, a mogu i pčelare iz susdnih udruženja.

Na sajmu udruženje pčelara „Šid“ iz Šida predstavljali su njihovi članovi Goran Jurek i Nemanja Kulačanin sa pčelinjim proizvodima, kao što su: bagremov, lipov, livadski i šumski med, polena i propolisa.

Predsednik udruženja Duško Kulačanin

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien