СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

Član SPOV-a UP „PČELA“ iz Bačke Palanke na poljoprivrednom sajmu u Novom SaduДатум објављивања вести:
238 views

30296_master-centar-spoljaNa 79. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, 13. 05. 2012. godine, predstavilo se udruženje pčelara „Pčela“  iz Bačke Palanke, član Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine.

B.Palanka_na_sajmu-IMG_91651

Na 79. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, 13. 05. 2012. godine, predstavilo se udruženje pčelara „Pčela“  iz Bačke Palanke, član Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine.

Udruženje je osnovano 1994. godine i danas broji oko 60 članova. Članovi udruženja pčelare sa oko 2.500 košnica različitih tipova. Najzastupljenija je LR i AŽ, ali ima i DB i pološke.

Većina pčelara svoje pčele sele na „paše“ , ali ima i onih pčelara koji pčelare iz hobija sa nekoliko košnica koje drže u svojim baštama voćnjacima ili vikendicama.

Danas je na sajmu udruženje pčelara „Pčela“ iz Bačke Palanke predstavio njihov član Dušan Mandić sa pčelinjim proizvodima, kao što su: bagremov, lipov, livadski i šumski med, zatim razni miksovi meda, polena i propolisa. Iz njihove kuhinje stigli su i prelepi medenjaci začinjeni sa posebnim aromama. Na polici se mogla naći medovača i orahovača.

Dušan Mandić je za svoje pčelinje proizvode do sada dobijao više priznanja i odlikovanja, a ove godine je dobio veliku zlatnu medalju Novosadskog sajma za bagremov med.

Goran Bogunović, predsednik udruženja

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien