СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

Pčelarsko društvo „Milivoj Bugarski“ iz Zrenjanina na poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu



Датум објављивања вести:
259 views

30296_master-centar-spoljaU utorak, 15. maja 2012. godine na 79. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, predstavilo se pčelarsko društvo „Milivoj Bugarski“ iz Zrenjanina, član Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine.

Zr_na_sajmu_IMG_91681

U utorak, 15.05.2012. godine na 79. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, predstavilo se pčelarsko društvo „Milivoj Bugarski“ iz Zrenjanina, član Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine.

PD „Milivoj Bugarski“ postoji pod ovim nazivom od 1974. godine, pre toga je bila podružnica pčelarske centralne uprave iz Novog Sada. Sedište društva je u Zrenjaninu u Miletićevoj ulici broj 15. Poseduje sopstvenu zgradu površine od 360 m2 i ima 115 članova.
Pčelari se pretežno LR košnicama. Glavne paše su bagrem, suncokret i lipa. Oko 50% pčelara seli svoje pčele na paše. Pčelari društva prvenstveno proizvode med, a manje ostalih pčelinjih proizvoda.

Pčelarsko društvo „Milivoj Bugarski za jedno sa udruženjem pčelara „Akac“ iz Mužlje organizuju, u oktobru na gradskom trgu, izložbu pčelinjih proizvoda za građane Zrenjanina i okoline. Takođe, su organizatori savetovanja banatskih pčelara u februaru svake godine.

Na sajmu pčelarsko društvo „Milivoj Bugarski“ predstavili su predsednik društva Dušan Marinkov i Milan Bugonović. Oni su posetiocima sajma predstavili svoje pčelarsko društvo, a sa pčelarima izmenjali pčelarsko iskustvo.

Dušan Marinkov, predsednik

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien