СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

Aktivnosti Pčelarskog društva ”SIVAC”Датум објављивања вести:
265 views

sivac-radionica_11. Radionica kao nastavak memoranduma potpisanog 22 juna 2011. kada je zvanično potpisan sporazum o saradnji između Agencije za razvoj opštine Kula kao partnera i …

2. Koordinatorka za žene u SPOS-u Tatjana Mrdak 1. novembra 2011. god. je učestvovala na VI-oj u nizu radionica u okviru projekta  integracij …

 

1. Radionica kao nastavak memoranduma potpisanog 22. juna 2011.god. kada je zvanično potpisan sporazum o saradnji između Agencije za razvoj opštine Kula kao partnera na projektu „INTEGRACIJA RODNE RAVNOPRAVNOSTI U RAZVOJNO PLANIRANJE OPŠTINA KULA, KOVIN I GRADA SUBOTICE“ i Asocijacije za žensku ekonomsku inicijativu „Femina Creatia“ iz Subotice kao nosioca projekta.

sivac-radionica_1

Projekat koji je finansiran od strane Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena, UN WOMEN.

Memorandum o saradnji na izradi amandmana na razvojne programe opštine Kula sa ciljem afirmacije i integracije principa rodne ravnopravnosti su potpisali: predsednica   Pčelarskog društva „Sivac“ iz Sivca, Ambasadorka, koordinatorka za žene u SPOS-u Tatjana Mrdak, predstavnici KUD „Nepker“ iz Kule, Udruženje „Zanatlija“ iz Ruskog Krstura, odnosno njihova ženska sekcija „Bajka“ i Udruženje „Kreativne sestre“ iz Kule. Nezaobilazan uslov za uspešnost i održivost razvoja je maksimalno i ravnopravno uključivanje humanih i stručnih resursa svih učesnika u procesu. Memorandum o saradnji okuplja lokalne institucije, organizacije civilnog udruženja, ustanove, odnosno sve one koji imaju znanje iskustvo, moć rešavanja, razumevanje i empatiju prema potrebi uključivanja ženskih radnih i kreativnih potencijala u razvojne planove opštine Kula.

2. Koordinatorka za žene u SPOS-u Tatjana Mrdak 1. novembra 2011. god. je učestvovala na VI-oj u nizu radionica u okviru projekta  integracija rodne ravnopravnosti i razvojno planiranje opština Kula, Kovin i grada Subotice.Nakon podsećanja i sagledavanja predhodnih radionica pristupilo se postavljanju Vizije Amandmana za integraciju rodne ravnopravnosti u Razvojnu strategiju Opštine Kula; Sekcija i rangiranje problema i postavljanja strateških smernica i prioriteta (ciljevi i podciljevi, primeri indikatora)kao i izrada Misije. Voditeljka radionice je bila Ružica Rudić-Vranić.

Pored predstavnika odeljenja za društvene delatnosti opštine Kula, Agencije za razvoj opštine Kula, direktora NSZ-filijala Kula, najbrojnije su svakako bile predstavnice udruženja žena, inicijative žena ili sekcije žena u sklopu udruženja na teritoriji opštine Kula.

sivac-radionica_2

3. Medeni školarci !
U cilju razvijanja ekološke svesti dece školskog uzrasta o ekološkoj vrednosti pčela i značaju  pčele  u očuvanju biodiverziteta. Sekretar P.D.“SIVAC“ Zoran Petrović održao je predavanje đacima drugog razreda Osnovne škole “20 oktobar“ u Sivcu. Razgovor sa decom protekao je u vrlo prijatnoj atmosferi u kojoj su đaci dobili objašnjenja kako treba da se ponašaju u blizini pčela i upoznati sa načinom rada u proizvodnjom meda. Izlaganje Petrovića je ispraćeno sa velikom pažnjom sa mnogo dodatnih pitanja đaka koji su na završetku nagrađeni medom sa kojim su se kako đaci tako i nastavno osoblje oduševljeno zasladili.

4. Uspešan konkurs!
Uz tehničku pomoć i podršku Agencije za razvoj opštine Kula, kao i osoblja Projektnog tima opštine Kula, P.D.“SIVAC“ je dobilo bespovratna sredstva od Fonda za zaštitu životne sredine sa projektom pod nazivom „MEDENA BAŠTA“. Osnovni cilj ovog projekta jeste ozelenjavanje i pošumljavanje medonosnim biljem ; lipom, bagremom i evodijom našeg okruženja. Sa nestrpljenjem isčekujemo rezultate ostalih konkursa.

O svim aktivnostima članstva P.D.’’SIVAC’’ možete čitati i na sajt stranici www.pcelarisivac.co.rs

Pčelarsko društvo ”Sivac“

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien