СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

Rumski pčelari proslavili slavuДатум објављивања вести:
261 views

pelarska_slava_2-Ruma_011

Već tradicionalno i ove godine rumski pčelari članovi Društva pčelara “Nikola Mileusnić” iz Rume, proslavili su svoju slavu Sveti Luka.

Već tradicionalno i ove godine rumski pčelari članovi

Društva pčelara“Nikola Mileusnić” iz Rume,

proslavili su svoju slavu Sveti Luka.

pelarska_slava_2-Ruma_011

2005. godine Društvo pčelara “Nikola Mileusnić” je izabralo i počelo slaviti slavu Društva Sveti  Luka

Svake godine 31. Oktobra pčelari Društva se sa svojim porodicama okupljaju u svojim prostorijama gde, uz osveštenje i lomljenje slavskog kolača, proslavljaju slavu Sv. Luka. Kum i domaćin slave je član Društva koji se dobrovoljno javlja za Slavu naredne godine. Prvi kum i domaćin Slave bio je predsednik Drušva Stanimir Javorac na čiji predlog je Društvo izabralo slavu koju će slaviti.

I ove godine pčelari su proslavili Slavu sa članovima svojih porodica. Na Slavi su podeljena priznanja zaslužnim pčelarima Društva u 2011. godini, a jedan od najstarijih članova Društva Borislav Svirčev je promovisao svoje drugo i treće izdanje knjige “Šipurak Vama” i po primerak knjige podelio svim prisutnim pčelarima Društva kao i gostima. Izdavač knjiga je DP “Nikola Mileusnić”.

Slavlje je započeto uz dobrodošlicu i zdravicu predsednika Društva i kuma Slave uz bogatu trpezu , a završilo se kasno u noć, sve uz veselje, pčelarske priče i dogodovštine.

pelarska_slava_1-Ruma_011

Predsednik Društva

Stanimor Javorac

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien