СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

Pčelarsko društvo „Sivac“ iz SivcaДатум објављивања вести:
484 views

sivacUz tehničku pomoć Agencije za razvoj opštine Kula, Pčelarsko društvo “SIVAC“ iz  Sivca je apliciralo sa 4 projekta na konkurse od koga je jedan opštine Kula a tri Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Opština Kula kao i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo su pozitivno ocenili sva četiri projekta.

 

sivacUz tehničku pomoć Agencije za razvoj opštine Kula, Pčelarsko društvo “SIVAC“ iz  Sivca je apliciralo sa 4 projekta na konkurse od koga je jedan opštine Kula a tri Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.Opština Kula kao i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo su pozitivno ocenili sva četiri projekta .

Na konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za prijavu projekata nevladinih organizacija- udruženja građana u oblasti zaštite i unapređivanja životne sredine na teritoriji opštine Kula P.D.“SIVAC“ je predalo projekat pod nazivom “ULOGA PČELA U EKO SISTEMU“ Opšti specifični cilj ovog projekta je unapređenje ekološke svesti :

1.Razviti ekološku svest dece predškolskog uzrasta o ekološkoj vrednosti pčela

2.Informisati stanovništvo o značaju pčela u očuvanju BIODIVERZITETA.

Projekat je udružio snage opštine Kula, Agencije za razvoj opštine Kula, Područnog centra za ruralni razvoj, Pčelarskog društva “Sivac“ iz Sivca i Predškolske ustanove “Bambi-Čuvari osmeha“ iz Sivca.

Na konkurs za dodelu bespovratnih sredstava u oblasti ruralnog razvoja u AP Vojvodini u 2010. godini P.D. Sivac je predalo projekat sa temom’ ‘Edukacijom do udruživanja u poljoprivred“. Realizacijom predloženih aktivnosti u projektu želi da se unapredi nivo znanja aktivnog poljoprivrednog stanovništva o mogućnostima udruživanja i značaju istog i informisati voćare, povrtare, ratare i pčelare o upotrebi pesticida.

Predavanje na temu “Informisaje o upotrebi pesticida za voćare, povrtare, ratare i pčelare“ održaće dr Rodoljub Živadinović, predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije.

Na konkurs za dodelu bespovratnih sredstava kojima će se finansirati poboljšanje uslova rada udruženja građana u 2010. godini P.D. Sivac je predalo projekat na temu „Oprema za prenos znanja“. Opšti cilj ovog projekta je unapređenje nivoa svesti i znanja u cilju ruralnog razvoja dok će glavna aktivnost biti kupovina opreme koja će omogućiti bolji prenos znanja.

I četvrti konkurs za sufinansiranje dela troškova za unapređenje rada udruženja odgajivača stoke u 2010. godini za: edukaciju, razne manifestacije, posete drugim udruženjima i razmena iskustava u oblasti stočarstva gde je P.D.“SIVAC“ predalo projekat pod nazivom “MEDENI ŠTAND“. Opšti cilj projekta je unapređivanje rada udruženja odgajivača stoke. Izrada štanda za potrebe Pčelarskog Društva “SIVAC“ u cilju promocije pčelarstva i Društva.

Zahvaljujemo se  Agencij za razvoj opštine Kula na pruženoj tehničkoj pomoći Pčelarskom Društvu “Sivac“ u pripremi predloga projekata i apliciranja kod domaćih fondova. Zahvalnost dugujemo i Opštini Kula kao i  Pokrajinskom sekreterijatu  za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo na dodeljenim bespovratnim sredstvima kojima ćemo unaprediti rad Pčelarskog Društva “SIVAC“ kao i lakše promovisati pčelarstvo.

Predsednik P.D.“SIVAC“ Tatjana Mrdak

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien