СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

Uručene knjige sekretaru SANUДатум објављивања вести:
322 views

G_07Urednik knjige Avrama Maksimovića „Novi pčelar“ Dragan Mladenović uručio je 24. decembra 2010. godine komplet od deset knjiga SANU u Beogradu.
Domaćin mu je bio sekretar Srpske akademije nauka i umetnosti profesor Dimitrije Stefanović.


IMG_0860Urednik knjige Avrama Maksimovića „Novi pčelar“ Dragan Mladenović uručio je 24. decembra 2010. godine komplet od deset knjiga SANU u Beogradu.
Domaćin mu je bio sekretar Srpske akademije nauka i umetnosti profesor Dimitrije Stefanović.
Akademik Stefanović je istakao da je prevođenje pomenute knjige sa slavenosrpskog na savremen srpski književni jezik posle dva veka od njenog objavljivanja u Budimu, poduthvat ne samo SPOS-a, SPOV-a i Pčelarskog udruženja „Bačka“ u Somboru, nego i poslenika kulture i prosvete Srbije.

– Knjiga je od izuzetnog značaja, jer je svet ugledala 1810. godine, a opremanje njenog sadašnjeg izdanja je vrhunsko. Trebaće nam vremena da shvatimo značaj pojavljivanja ove izuzetne knjige – naglasio je akademik Stefanović.

Draganu Mladenoviću biće uručena zahzvalnica u znak priznanja za darivanje SANU.
Istoga dana, Mladonović je poklonio i komplet od deset knjiga Avrama Maksimovića „Novi pčelar“ Narodnoj biblioteci Srbije u Beogradu.

U subotu 25. decembra 2010. godine Dragan Mladenović je predstavio knjigu „Novi pčelar“ na tradicionalnom decembarskom druženju članova Društva pčelara Beograd.
U nedelju 26. decembra 2010. godine Dragan Mladenović je prisustvovao i govorio na izbornoj Skupštini Društva pčelara „Šabac“.
Urednik knjige „Novi pčelar“ Avrama Maksimovića govorio je na ovom skupu i o značaju objavljivanja prve knjige o pčelarstvu u Srba, koja je prevedana sa slavenosrpskog na savremeni srpski jezik.

Mladenović je pomenutu knjigu predstavio i u Somboru, Sremskoj Mitrovici, Valjevu i Apatinu. Na ovim skupovima rasprodat je dobar deo tiraža knjige od hiljadu primeraka.

Na slici:

Sekretar SANU Dimitrije Stefanović prima poklon Dragana Mladenovića

 

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien