СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

Izvršno veće Vojvodine pomaže razvoj pčelarstva u AP VojvodiniДатум објављивања вести:
359 views

izvrsno-vece-novi-sad_1U  2010. godini Izvršno veće pokrajine Vojvodine, preko Pokrajinskiog sekretarijata za poljoprivredu, vodopprivredu i šumarstvo raspisalo je konkurse za unapređenje poljoprivrede Vojvodine, i to:


izvrsno-vece-novi-sad_2

U  2010. godini Izvršno veće pokrajine Vojvodine, preko Pokrajinskiog sekretarijata za poljoprivredu, vodopprivredu i šumarstvo raspisalo je konkurse za unapređenje poljoprivrede Vojvodine, i to:

I        Za dodelu bespovratnih sredstava, kojima će se finansirati aktivnosti udruženja građana u 2010. godini, čija je delatnost vezana za poljoprivrednu proizvodnju.

Sredstva će se koristiti za realizaciju sledećih aktivnosti:

Održavanje tradicionalnih manifestacija (kod ove aktivnosti sredstva će se dodeljivati i za refundaciju troškova nastalih tokom 2010 godine).
•    Realizaciju programskih aktivnosti udruženja građana, osim programa vezanih za edukaciju članova udruženja.
•    Poboljšanje uslova rada udruženja građana (izradu projektno tehniče dokumentacije, adaptaciju objekata udruženja, nabavku opreme).
•    Izdavanje i štampanje publikacija, novina, brošura vezanih za poljoprivrednu proizvodnju.

II        Za dodelu bespovratnih sredstava u oblasti ruralnog razvoja u AP Vojvodini u 2010. godini za program:
Edukacija i stručno usavršavanje aktivnog poljoprivrednog stanovništva i podsticanje na udruživanje

III        Sufinansiranje dela troškova za unapređenje rada udruženja odgajivača stoke u  2010. godini,  vrši se za: edukaciju, razne manifestacije, poseta drugim udruženjima i razmena iskustava u oblasti stočarstva. Podržavanje programskih aktivnosti udruženjima takođe bi se ogledalo kod izrade propagandnih materijala, uređenja prostorija i nabavke neophodne opreme za rad udruženja (računar, digitalni fotoaparat, kamera, i dr.).

Na ovim konkursima čestvovali su svojim Projektima mnoga društva i udruženja  Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine i dobila određena bespovratna srestva za ostvarivanje aktivnosti iz Programa rada u cilju unapređenja svog rada i pčelarstva na svojoj teritoriji. Na prva dva konkursa prošlo je preko  40 projekata pčelara, a na treći oko 15 .
U ime Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine i svih društava i udruženja, dobitnika srestava upućujemo ZAHVALNOST Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Nadamo se da će u godinama koje slede pčelarstvo, kao značajan činilac razvoja i unapređenja poljoprivrede u Vojvodini, biti finansiski pomagano od strane Izvršnog veća Vojvodine na ovaj ili drugi način.

Sekretar SPOV-a

mr Stojan Anđelković

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien