СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

  ОДРЖАН САСТАНАК ИО СПОВ-аДатум објављивања вести:
562 views

                              Скупштина СПОВ-а заказана за 22.04.2023. год.

Дана 06.04.2023. год у Новом Саду је одржан састанак ИО СПОВ-а на ком се разматрало о :

  • 40-ом сајму пчелара Војводине и закључено је да је организационо исти урађен веома професионално, без пропуста али да је посета излагача и пчелара била слабија него ранијих година. Да се пре организације 41-ог сајма морају анализирати и сагледати сви аспекти који су довели до смањења заинтересованости за једну од најстаријих манифестација пчеларства у земљи, како би јој се вратио пређашњи углед.
  • Председник је поднео извештај о посети пчеларској манифестацији у Румунији, Темишвар – Гирода, са нагласком на веома срдачан пријем наше делегације уз извињење организатора из Румуније што ове године нису могли да се одазову позиву СПОВ-а и посете 40-ти сајам пчелара Војводине. Сагледана је могућност заједничке сарадње у развоју пчеларства и прекограничне сарадње у тој области.
  • Трибину пчеларства у Сремској Митровици  и Никинцима је у претходном периоду посетио председник СПОВ-а г-дин Саша Чолак и на истима поред упознавања са задацима и значајем СПОВ-а одржао  бесплатна предавања присутнима.
  • Надзорни одбор је упознао чланове СПОВ-а са својим радом за протеклу годину и прегледао је финансијско пословање савеза, те није уочио никакве недостатке у истом и предлаже да се њихов извештај упути скупштини на усвајање.
  • Договорено је да се у Н.Саду, скупштина СПОВ-а одржи 22.04.2023. у хотелу Војводина у Новом Саду са почетком у 10 часова. и да се комплетан материјал за исту достави делегатима одмах.
  • Предложено је да се Дани липе одрже 24.06.2023. на Фрушкој Гори, Рохаљ база, што је и усвојено од ИО СПОВ-а, а да се из сваког друштва пчелара чланова СПОВ-а на исту позову по два члана.
  • Дани сунцокрета ће се одржати у Меленцима у другој половини јула, датум ће се накнадно одредити. Друштво пчелара из Меленаца се јавило председнику са жељом да се манифестација одржи код њих, како би популаризовали пчеларство у свом крају и на манифестацију позвали представнике ратара ради упознавања истих са проблемима који могу настати при прскању ратарских култура.
  • Под тачком разно  било је краћих дискусија из области пчеларства након чега је састанак приведен крају.

                                                                                       Председник СПОВ-а

                                                                                             Саша Чолак

[ssba]
EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien