СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

Одржан 40. сајам пчелара ВојводинеДатум објављивања вести:
24 views

Дана 04.03.2023. године, на Пољопривредном факултету у Новом Саду одржан је XL Саjам пчелара Војводине.

Традиција која траје пуних 41 годину, Четрдесети сајам пчелара Војводине.

Са малим закашњењем али свакако са великим поносом извштавамо да је одржан јубиларни 40. Сајам, онако како доликује овом нашем великом јубилеју, истовремено и радно и свечарски.

Тог дана смо, пре отварања Сајма, били на пријему код декана факултета и поразговарали на тему пчеларства у Војводини.
Сајам је званично отворен у 10,00 и поред председника СПОВ-а Саше Чолака, на отварању су говорили наш домаћин декан факултета Недељко Тица, господин Милан Станковић из АПА и представници из Привредне коморе Војводине, господин Младен Петковић и Покрајинског секретаријата за пољопривреду, господин Немања Ивановић, који је и отворио Сајам.
Након свечаног отварања, на културно уметничком делу свечаности, гостовали су нам тамбураши и женска певачка група из Кикинде „Мелизми“, који су сплетом војвођанских песама улепшали наше славље до максимума.

Од 11,00 па све до 14,00 у амфитеатру факултета имали смо прилику да пуно тога научимо од предавача из Словачке, госпођа Ивета Крајњакова и Анастасија Чернакова на тему апитерапије, као и др. Немања Здравковић са Ветеринарског Института из Београда, на тему америчке куге пчелињег легла.
Сајам смо ове године улепшали и продајном изложбом меда тако да нашу манифестацију усмеравамо и ка грађанству и надамо се да ће и овај сегмент Сајма бити традиционалан у годинама које долазе.

Манифестација је, у најбољем реду завршена у 16,00 часова.

[ssba]
EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien