СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

Годишња скупштина удружења пчелара „Рој“ у ИнђијиДатум објављивања вести:
179 views

Дана 29.01.2023. год. одржана је годишња скупштина удружења пчелара „Рој“ из Инђије основаног давне 1972.г.

Гости ове наше годишње скупштине били су председник “ Савеза Пчеларских Организација Војводине“ -Саша Чолак и благајник Благоје Родић који су поделили признања и златне медаље “ С.П.О.В.А.“ , за 2020, 2021 и 2022. годину свим заслужним пчеларима овог реномираног удружења које због пандемије „COVID 19“ нису могле бити уручене у наведеним годинама.
С.П.О.В. као најстарији савез пчелара на простору бивше „Југославије“ је драгуљ који окупља пчеларство са мултиетничке територије каква је Војводина и гради пејзаж разноликости мултикултуролошког значаја и традиције за Пчеларство Србије.
Председник С.П.О.В.-а Саша Чолак је овом приликом обавестио пчеларе о најновијим актуелностима из области пчеларства Војводине, као и целокупне Србије, са освртом на бенефите чланства у савеза са најдужом традицијом какав је С.П.О.В.
На годисњој скупштини пчеларског удружења „РОЈ“ повела се дебата, о учесталим тровањима пчела услед третирања пестицидима и инсектицидима пољопривредних усева, засада воћа као и третирање против комараца из ваздуха.
Председник С.П.О.В.-а Саша Чокак нам је том приликом обећао једно гратис предавање у текућој години на тему „Стварање касних ројева и њихов значај у борби против Варое“ на чему смо му веома захвални.
За крај да наведемо на овој годишњој скупштини удружења „Рој“ награђени пчелари златне медаље С.П.О.В.-а су:
1.) Ћукаловић Богољуб (бр.медаље 77) за 2020. г.
2.) Борис Пашко (бр.медаље 88) за 2022.г.

Ћукаловић Богољуб

[ssba]
EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien