СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

Чуруг – Одржана Конференција ,,Перспективе развоја пчеларства у Србији“



Датум објављивања вести:
313 views

Дана 03.09.2022.год. у организацији Удружења пчелара општине Жабаљ ,, Бачка пчела“ у Чуругу одржана је конференција са темом Перспективе развоја пчеларства у Србији – синергија пчеларства и туризма.

У панел дискусији учествовали су председник СПОС-а Родољуб Живадиновић, председник СПОВ-а Саша Чолак, председник скупштине СПОС-а Ђорђе Мркић, представник Покрајинског секретаријата за пољопривреду Љиљана Петровић и директорица ТО.Жабаљ Марија Чупић.
Учесници конференције су говорили о значају пчеларства и о начинима за унапређење ове области и потребама кроз савремену тенденцију пчеларства и туризма.
Туристичка организација Општине Жабаљ је присутнима изнела искуства и представила свој пројекат ,,Пит меда и сира“ , који успешно спроводи већ више од 7 година.
Након конференције Туристичка организација је повела госте у обилазак и упознавање места.
Посетили су храм Вазнесења Господњег, музеј жртава рације, винарију Ботић и етно ресторан ,,Трећа рампа“ уз ручак и дружење у прелепом амбијенту у близини реке Тисе.
Захваљујемо се на подршци Општине Жабаљ и Туристичкој организацији који су омогућили да овај дан протекне прелепо уз дружење колега пчелара из свих крајева Војводине.
Слободан Пињо

[ssba]
EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien