СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

ОДРЖАНА ИЗБОРНА СКУПШТИНА СПОВ-АДатум објављивања вести:
186 views

ОДРЖАНА ИЗБОРНА СКУПШТИНА СПОВ-А
САША ЧОЛАК – нови председник


Дана 06.11.2021. године у хотелу “ Војводина “ у Новом Саду одржана је редовна изборна скупштина СПОВ-а.
Истој је присуствовало 26 делегата , од 33 могућа, који су након исцрпне дискусије усвојили:
– извештаје верификационе комисије
– Извештај о раду СПОВ-а за период 2017 – 2021 год.
– Извештај о финансијском пословању СПОВ-а за 2020. год.
– Извештај Наџорног одбора СПОВ-а
– Програм рада СПОВ-а за период 2021-2025. год,
– Финансијски план СПОВ-а за 2021. год.
– Предлог одлуке о признањима СПОВ-а
Вашно је напоменути да су делегати усвајајући наведене извештаје, донели одлуку о изради новог Статута СПОВ-а у наредном периоду и новог признања СПОВ-а “ Аврам Максимовић”, као другог по величини. После наведеног приступило се изборима :
– Председника СПОВ-а
– Чланова Извршног Одбора СПОВ-а
– Наџорног Одбора
– Суда части

За председника СПОВ-а делегати скупштине су јавним гласањем, између два делегата, Радомира Влача и Саше Чолака, поверење да води СПОВ у наредне четири године, указали Саши Чолаку.
Извршни одбор СПОВ-а у наредном периоду 2021-2025 год. ће чинити : Саша Чолак, Радомир Влачо, Војкан Милутиновић, Драгољуб Матић, Милорад Мастиловић, Милан Булајић, Никола Окулић, Дејан Ћукаловић, Горан Грбић, Благоје Родић и Саша Фекете.
Надзорни одбор у периоду 2021-2025 год ће радити у саставу : Бранислав Радојчић, Душан Јањић, Јово Станковић, Милош Чокић, Милорад Аџић (председавајући).
Суд части за период 2021-2025 год радиће и саставу : Золтан Бапковић, Јован Миленковић, Ђуро Молнар, Петер Мезеи и Милош Јанчић (председник).

По завршеним изборима органа СПОВ-а, Радомир Влачо је упознао делегате, да је СПОВ променио просторије и да ће до даљњег радити у закупљеним просторијсма у Н.Саду , улица Руменачка бр. 110 а.
За председника комисије за израду предлога новог Статута са роком до 21.03.2022, год. изабран је Ђорђе Мркић коме је одобрено да изабере сараднике у раду.
Досадашњи председник, Радомир Влачо, бираним се речима захвалио свима на досадашњој сарадњи.
Нови председник, Саша Чолак, топло се захвалио свима на указаном му поверењу и нагласио да стање у СПОВ-у тражи заједнички рад свих и да га треба афирмативно подићи на виши ниво.
Као председник свих пчелара Војводине, залагаће се за добробит пчеларства и подизање материјалног положаја пчелара. У Влади Војводине ће настојати да афирмише пчеларство Војводине и да утиче на расписивање прихватљивих конкурса за чланове СПОВ-а. Друштва ће редовно обавештавати о раду СПОВ-а а уједно их моли да све своје сугестије и информације од виталног значаја за њихов рад, или рад свих, доставе њему како би их размотрили на седницама Извршног одбора или објавили на сајту СПОВ-а.
Искрено се нада, да ће по завршетку свог мандата, СПОВ оставити у својим просторијама, како више никад не би био принуђен да мења адресу.
Након овог излагања, Скупшина је завршила свој рад

.

[ssba]
EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien