СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

21. Моношторски дани пчеларстваДатум објављивања вести:
757 views

Традиционална манифестација МОНОШТОРСКИ ДАНИ ПЧЕЛАРСТВА /21.по реду/ одржана је 26.01.2020.године у Дому културе у Бачком Моноштору.

Присуствовало је око 60 пчелара и гостију из Бачког Моноштора и свих пчеларских удружења у Западнобачком округу и из Суботице.

Након уводног излагања и поздравне речи председника пчеларског друштва ПЧЕЛА БАЧКИ МОНОШТОР уследио је приказ рада Пчеларске секције БОДРОШКА ПЧЕЛИЦА коју чине ученици основне школе из Бачког Моноштора. Са радом секције БОДРОШКА ПЧЕЛИЦА и плановима активности секције за ову годину пчеларе је упознао Ивица Перишкић,познати моношторски пчелар који је иначе и иницијатор оснивања секције и даје одлучујући допринос у њеном раду.

У складу са једним од циљева манифестације, а то је повећање знања пчелара и свих који на било који начин утичу на живот пчела одржано је предавање на тему ЗАШТИТА ПЧЕЛА ОД ТРОВАЊА.Предавање је било изузетно квалитетно и корисно, а одржао га јеСИНИША ИЛИНЧИЋ из Зрењанина.Поред пчелара и гостију на предавању је био присутан/на наш позив/ и представник једне фирме која се бави заштитом пољопривредних култура.

На заједничком ручку пчелари су наставили са дружењем и међусобном разменом сзнања и искустава која су стекли пчеларењем.

Манифестацију су подржали Савез пчеларских организација Војводине тако што је обезбедио предавача, МЗ Бачки Моноштор која је уступила просторије и локална удружења грађана.

04.02.2020.године Стеван Штрангар

[ssba]
EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien