СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

У УДРУЖЕЊЕ ПЧЕЛАРА АВРАМ МАКСИМОВИЋ ПУШТЕНА У РАД ЛИНИЈА ЗА ПРОИЗВОДЊУ САТНИХ ОСНОВАДатум објављивања вести:
691 views

 Град Сомбор је на основу спроведеног конкурса о  додели средства за развој пчеларства на својој територији за 2019. годину, доделило удружењу пчелара Аврам Максимовић средства у износу од 1.610.240,00 динара за куповину линије за производњу сатних основа.

Пре инсталирања саме линије, ваљало је приступити изналажењу одговарајуће просторије за њен смештај и њеном привођењу намени, тј. увођењу струје одговарајућег напона, развођењу инсталације за воду, обезбеђењу просторије и кречењу.

Тек тад је наручена линија довезена у Сомбор и постављена у простор уређен за њено функционисање.

Свечано пуштање линије у рад, уприличено је са градоначелницом Сомбора , Душанком Голубовић, која је са сарадницима, помоћником Антониом Ратковићем, већником за пољопривреду Дарком Радуловићем и начелником оделења пољопривреде и заштите животне средине, Владимиром Катанићем, дана 13.01.2020. године посетила наше просторије.

Након што их је председник удружења, Милорад Мастиловић упознао са начином рада линије и њеним значајем за пчеларе и пчеларство уопште, градоначелница је свечано означила почетак рада линије.

Том приликом су пчелари удружења Аврам Максимовић, уручили градоначелници Душанки Голубовић повељу за допринос развоју пчеларства.

Пчелари су се захвалили градоначелници и сарадницима на додељеном, те за госте и све присутне приредили скромну закуску, ни близу довољно добру, урученом поклону.

Разговор и дружење је настављено у просторијама удружења уз пријатну и опуштену атмосферу.

[ssba]
EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien