СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

ОДРЖАНА МЕЂУНАРОДНА ПЧЕЛАРСКА МАНИФЕСТАЦИЈА »ПЧЕЛАРСКИ ДАН СУНЦОКРЕТА 2018«Датум објављивања вести:
489 views

У организацији Савеза пчеларских организација Војводине и у сарадњи са удружењем пчелара „Подружница“ из Панчева, дана 07.јула 2018. године у Панчеву је одржана  пчеларска манифестација  „ПЧЕЛАРСКИ ДАН СУНЦОКРЕТА 2018“.

 Манифестацији су присуствовали представници пчеларских организација  СПОВ-а, чланови Извршног одбора СПОВ-а, заменик председника СПОС-а господин Милутин Петровић, гости из Републике Хрватске на челу са допредседником Пчеларског савеза Хрватске Станком Чуљком, гости из Босне и Херцеговине на челу са замеником председника пчелара Кантона Тузла, Асмиром Дураковићем, гости из  Румуније на целу са Чижмашом Војку представником пчеларског удружења округа Тимиш.

Присутним пчеларима и гостима се обратио домаћин Војкан Милутиновић, а затим и заменик председника СПОС-а господин Милутин Петровић, као и гости из иностранства. Након њиховог обраћања пчеларима и гостима се обратио председник СПОВ-а Радомир Влачо који је истакао улогу и значај развоја пчеларства, као и значај организовања овакве манифестације и исту прогласио отвореном.

У склопу програма присутни су имали прилику да виде сплет игара из Србије у извођењу културноуметничког друштва ’’Јединство’’ из Панчева. Пчелари и гости обишли су градски музеј, сталну поставку и заставу пчеларског удружења из Панчева а након тога и Успењску цркву која је подигнута у периоду од 1801 до 1810 године и налази се под заштитом државе као споменик културе у категорији непокретних културних добара од великог значаја.

Посебан угођај је био вожња бродом (катамараном) где су пчелари и гости видели два светионика који се налазе на ушћу Тамиша у Дунав саграђена 1909. године. То је једино ушће двеју река где постоје два светионика. Својевремено су добили и поп

уларни назив ’’Водена капија града’’.

На крају је организовано  заједничко дружење.

Манифестација је била пропраћена од стране средстава јавног информисања.

 

                                                                                                                   

                                                                                               За Организациони одбор

                                                                                                Радомир Влачо

                                                                                                 председник СПОВ-а

 

[ssba]
EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien