СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

Скуп пчелара у Башаиду



Датум објављивања вести:
341 views

У суботу, 14.10.2017 у Башаиду одржан је састанак друштва пчелара Башаид. Иницијатор састанка је био председник Друштва пчелара Башаид, Жика Лазичић, а поред пчелара из Башаида,  присуствовали су  и председници и представници пчеларских друштава из ближе околине. Скупу је присуствовао  Саша Чолак, члан ИО СПОВ-а.

Све окупљене пчеларе је упознао са стањем у СПОВ-у као и са акцијом регистрације свих пчелињака у Кикиндској општини а у циљу поделе бесповратних средстава за лечење пчела.

Председницима и представницима удружења и друштава пчелара, Саша Чолак је детаљно објаснио стање у Савезу, кадровске промене након изборне скупштине која је одржана ове године, план активности и начин учлањивања у СПОВ и све оно на шта пчелари могу да рачунају од покрајинског савеза.

Разговорано је о регистрацији пчелињака, где је пчеларима објашњено да не морају отварати пољопривредна газдинства него да је битно да пчелињаке региструју код надлежног ветеринара како би остварили права на бесплатну поделу лекова од општине Кикинда.

Након излагања, ко год је хтео од присутних да постави питања имао је прилику за то а круна разговора је била та што су се удружења из Башаида, Меленаца и Торде изјаснила да желе одмах да приступе СПОВ-у.

Представник Удружења пчелара из Торде позвао је Сашу Чолака да посети ово место у што скоријем року и да одржи састанак са представницима пчелара из Житиштанске општине.

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien