СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

POMOZIMO KOLEGI DA SE VRATI PČELARSTVU



Датум објављивања вести:
247 views

spov-logoGospodin Sreten Spasić iz Petrovaradina nas je zamolio da objavimo na našem sajtu njegovu molbu kako bi se vratio pčelarstvu.

spov-logoGospodin Sreten Spasić iz Petrovaradina nas je zamolio da objavimo na našem sajtu njegovu molbu kako bi se vratio pčelarstvu. Ovom prilikom mu izlazimo u susret.

 

MOLBA ZA POMOĆ

Moje ime je Spasić Sreten. Rođen sam 14.7.1921. u Crvenom Bregu, Bela Palanka. Živim u Petrovaradinu, ulica Lazara Savatića 19. Kao iskusni pčelar koji je pretrpeo veliki gubitak, ovim putem Vam upućujem molbu za pomoć radi ublaženja štete koju sam doživeo. Pčelar sam od 1951. do 1988. godine (37 godina pčelarenja). Član sam Društva pčelara „Jovan Živanović“ u Novom Sadu.

Pčelinjak koji sam posedovao je bio u Velikoj Remeti od 1985. do 1988. godine na ograđenom placu čiji je vlasnik Sredoje Gradinac. Brojno stanje pčelinjaka je bilo sledeće:
● Proizvodna društva 120 komada (po 100 eura)
● Pomoćna društva 120 komada (po 50 eura)
● Oplodnjaka 60 komada (po 5 eura)
● Ostalo-inventar pčelinjaka (2260 eu)

Ukupna vrednost pčelinjaka je 20560 eura.
15.7.1988. godine pčelinjak mi je ukraden i sve je odnešeno. Krađu sam prijavio policiji u Irigu i do danas pčelinjak nije pronađen. Po savetu nadležnih organa nisam se mešao u istragu i nisam dalje prijavljivao, jer bih time remetio proces pronalaženja pčelinjaka. Izgubljena dobit za 27 godine od kako je pčelinjak ukraden je 30 000 kg meda. Takođe bih hteo da napomenem da su mi, tokom 37 godina aktivnog pčelarenja, odobrena 3 kredita, uz koje sam uspešno razvijao pčelinjake i napredovao u sferi pčelarstva. Kredite su mi odobirili sledeća preduzeća: MEDEX Subotica, Društvo pčelara „Jovan Živanović“ Novi Sad i preduzeće Agrokop Novi Sad.

Uz molbu prilažem i tekst iz Monografije Društva pčelara „Jovan Živanović“ u kojem se detaljnije mogu naću podaci o meni kao pčelaru i mom gubitku. Bio bih Vam zahvalan kada biste uvažili moju molbu i u skladu sa Vašim mogućnostima pomogli mi da se vratim u pčelarske vode.

alt

Srdačan pozdrav,

Spasić Sreten telefon: 021 6434 664

mail: jelenahorvacki@gmail.com

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien