СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

EDUKACIJA PČELARA U SUBOTICI



Датум објављивања вести:
354 views

spov-logoU Subotici je u subotu 06.12. 2014. godine održana seminar pčelara u okviru projekta

„TROVANJE PČELA I ŠTA ČINITI“.

spov-logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U Subotici je u subotu 06.12. 2014. godine održana seminar pčelara u okviru projekta „TROVANJE PČELA I ŠTA ČINITI“. Organizator seminara je Savez pčelarskih organizacija Vojvodine, a suorganizator je udruženje pčelara „Pčela“ iz Subotice.

 

Učesnike edukacije su pozdravili i poželeli im uspešan rad domaćin predsednik udruženja pčelara „Pčela“ iz Subotice Žika Stojanović i predsednik SPOV-a mr Stojan Anđelković.

U sali  Otvorenog univerziteta Subotice, okupili su se pčelari koji su pozvani iz sledećih udruženja: UP „Pčela“ Subotica, UP „Avram Maksimović“ Sombor, UP „Pčela“ Bački Monoštor, UP „Bačka Topola“ Bačka Topola, UP „Pčela-Mehecke“ Stara Moravica, UP „Nektar“ Kanjiža, UP „Mali Iđoš“ Mali Iđoš i UP „Roj“ Bajmok.


alt

alt

Veoma interesantna i poučna predavanja su održali dr Dušanka Inđić, redovan profesor u penziji poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada, MDVM Anastasija Handžiska, veterinarska stanica Novi Sad i pčelar i mr Stojan Anđelković, predsednik Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine i pčelar.

Ovim predavanjem je započet ciklus edukacije u okviru projekta za pčelare Vojvodine.

Projekat je finansijski podržan od strane Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo  Vojvodine.

Svi članovi SPOV-a će dobiti sertifikat da su odslušali seminar.
Seminar pčelara je propratila lokalna televizija K23  za koju su dali izjave dr Dušanka Inđić, Žika Stojanović i mr Stojan Anđelković.

SPOV

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien