СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

EDUKACIJA KOJU NE TREBA PROPUSTITIДатум објављивања вести:
215 views

spov-logoU  subotu 6. 12. 2014. godine  u Bečeju održan je seminar pčelara  u prostorijama Prve mesne zajednice u okviru projekta „TROVANJE PČELA I ŠTA ČINITI“.

spov-logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U  subotu 6. 12. 2014. godine  u Bečeju održan je seminar pčelara  u prostorijama Prve mesne zajednice  u okviru projekta „TROVANJE PČELA I ŠTA ČINITI“. Organizator seminara je Savez pčelarskih organizacija Vojvodine, a suorganizator je udruženje pčelara „Tisa“ u Bečeju.

 

Pojava neonikotinoida pravi velike probleme u pčelarstvu.
Upotreba insekticida je sve veća, a samim tim i opasnost za pčele.

Ako dođe do trovanja pčela, šta sve pčelar treba da zna, kako prepoznati, šta raditi, kako se zaštititi, kako ostvariti nadoknadu i pod kojim uslovima tj. koje uslove pčelar treba da ispuni, imali smo priliku saznati u subotu 6.12.2014. godine od prof. dr Dušanke Inđić, DVM Anastasije Handžiske i mr Stojana Anđelkovića.

alt

alt


Seminar je održan u Bečeju u prostorijama Prve mesne zajednice. Organizator seminara je bio Savez pčelarskih organizacija Vojvodine, a suorganizator udruženje pčelara „Tisa“ iz Bečeja. Pod pokroviteljstvom pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vojvodine.

Seminar je medijski propratila lokalna televizija „Panonija“ i prilog će emitovati u emisiji za poljoprivrednike „Otkos više“ u subotu 13.12. 2014.godine u 18.00 časova.

Zahvaljujemo organizatorima, pokrovitelju i predavačima.

S poštovanjem,

Dragoslav Bugarski
Bačko Petrovo Selo

 

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien