СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

U Skupštini AP Vojvodine potpisani ugovori za unapređenje rada odgajivača stokeДатум објављивања вести:
241 views

izvrsno-vece-novi-sad_1Dana 11.12.2012. godine u svečanoj sali Skupštine Vojvodine, pozvani su svi koji su konkurisali i zadovoljili uslove konkursa, koji je bio raspisan 09.11.2012. godine, da potpišu

„UGOVOR O SUFINANSIRANJU DELA TROŠKOVA UNAPREÐENJA RADA UDRUŽENJA ODGAJIVAČA STOKE U APV“.

potpisani_ugovori_01

Dana 11.12.2012. godine u svečanoj sali Skupštine Vojvodine, pozvani su svi koji su konkurisali i zadovoljili uslove konkursa, koji je bio raspisan 09.11.2012. godine, da potpišu „UGOVOR O SUFINANSIRANJU DELA TROŠKOVA UNAPREÐENJA RADA UDRUŽENJA ODGAJIVACA STOKE U APV“. Za ove troškove Sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vojvodine je obezbedio sredstva u ukupnom iznosu od 5.000.000,00 dinara.

Istovremeno su se potpisivali ugovori po drugim konkursima:

  • O raspodeli sredstava za sprovođenje Godišnjeg programa mera kod odgajivačkog programa u AP Vojvodini za 2012. godinu. Za ovaj program je namenjeno 66.926.000,00 dinara, od toga za pčelarstvo 474.000,00 dinara.
  • O raspodeli sredstava za održavanje lokalnih i regionalnih izložbi stoke u AP Vojvodini za 2012. godinu. Za ove manifestacije je obezbedeno 3.500.000,00 dinara.
  • O raspodeli sredstava za ocuvanje i održivo korišcenje genetskih resursa domaćih životinja u Vojvodini. Za ovaj program namenjena su sredstva u ukupnom iznosu od 3,2 miliona dinara.
  • Za nabavku atomskog apsorpcionog spektrofotometra za kontrolisanje sadržaja teških metala u hrani za životinje. Sredstva u iznosu od 4 miliona dinara dodeljena su Univerzitetu u Novom Sadu, odnosno Poljoprivrednom fakultetu – Departman za stočarstvo.

Prisutnima se obratio pomoćnik sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i stočarstvo, Slobodan Teofanov i rekao je da su ova sredstva namenjena podsticanju razvoja stočarstva na teritoriji AP Vojvodine, što je pomoc u selekciji i poboljšanju vojvođanskog stocnog fonda. Za razvoj stočarstva, ovim ugovorima, opredeljeno je više od 82 miliona dinara, za više od 260 korisnika. Kao i prethodnih godina, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, iznalazi sredstva za ove namene, s obzirom da je situacija u stočarstvu u čitavoj Srbiji u vrlo teškom stanju. Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo nastoji da stočni fond u Vojvodini bude vraćen na nivo koji je postojao u ranijem periodu. Teofanov je izrazio nadu da će se kroz ove sisteme finansijske podrške uspešno realizovati postavljeni ciljevi. U svom govoru je izneo i plan i program za sledeću godinu.

potpisani_ugovori_02

potpisani_ugovori_03

Za unapredenje rada udruženja – asocijacija odgajivača stoke za: govedarstvo, svinjarstvo, ovčarstvo, kozarstvo, konjarstvo, živinarstvo, golubarstvo, kuničarstvo i pčelarstvo, sredstva je dobilo 72 udruženja.

Od udruženja pčelara konkursne uslove su zadovoljili: Savez pčelarskih organizacija Vojvodine, UP „Bagrem“ Alibunar, UP „Dunav“ Apatin, UP „Pčela“ Bačka Palanka, UP „Bačka Topola“ Bačka Topola, UP „Tisa“ Bečej, UP „Okanj“ Elemir, UP „Kikinda“ Kikinda, UP „Banatski cvet“ Lazarevo, UP „Polen“ Nova Pazova, UP „Jovan Živanović“ Novi Sad, UP „Pančevo“ Pančevo, UP „Plandište“ Plandište, UP „Nikola Mileusnic“ Ruma, UP „Sivac“ Sivac, UP „Jovan Živanović“ Sremski Karlovci, UP „Jovan Živanović“ Sremska Mitrovica, UP „Pčela“ Stara Moravica, UP „Sigeti Šandor“ Temerin, UP „Vrbas“ Vrbas, UP „Vršac“ Vršac, i UP „Milivoj Bugarski“ Zrenjanin.

U ime SPOV-a i svih udruženja pčelara Vojvodine zahvaljujemo se na sufinansiranju dela troškova rada.

Očekujemo da se ubuduće finansiraju konkretni programi razvoja pčelarstva da bi smo bili spremni za tržišnu konkurenciju.

Sekretar SPOV-a
mr Stojan Andelković

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien