СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

Akltivnosti pčelara na 49. apatinskim ribarskim večerimaДатум објављивања вести:
261 views

DP_Dunav_grb__manji_U okviru 49. apatinskih ribarskih večeri, pod pokroviteljstvom opštine Apatin i Turističke organizacije Apatin, 7. jula  2012. godine održano je

Savetovanje pčelara Zapadno-bačkog okruga u Kupusini.

Apatin_jul_9265

U okviru 49. apatinskih ribarskih večeri, pod pokroviteljstvom opštine Apatin i Turističke organizacije Apatin, 7. jula  2012. godine održano je

Savetovanje pčelara Zapadno-bačkog okruga u Kupusini.

jul_9284

Na Kupusinskom dunavcu, u udruženju pecaroša „Smuđ“  prisustvovalo je  63 pčelara iz Apatina, Osijeka,  Ođžaka, Sombora, Bačkog Monoštora, Riđice, Bogojeva, Karavukova, Sivca. Besplatna predavanja,  održali su pčelari profesionalci Delić Miroslav iz Sivca i Janović Ištvan iz R. Mađarske, koji je nekada živeo  i pčelario u Kupusini.

jul_9313

Po završetku predavanja, organizovano je takamičenje u kuvanju apatinskog ribljeg paprikaša i nakon ocenjivanja tročlane komisije uz dodelu skromnih nagrada, proglašeni su pobednici za 2012. godinu, a to su:

1. Dragan Graora iz Osijeka, član DP „Radilica“ Osijek
2. Danijel Polovina iz Apatina, član DP „Dunav“ Apatin
3. Ranko Šeremešić iz Apatina, član DP „Dunav“ Apatin

Uz zajednički ručak za sve učesnike savetovanja, nastavljeno je druženje na Kupusinskom dunavcu do kasnih popodnevnih časova, uz obećanje da se vidimo sledeće godine na istom mestu.

Predsednik DP „Dunav“ Apatin
Rade Stevanović

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien