СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

Aktivnosti DP „Cvet Banata“ u LazarevuДатум објављивања вести:
331 views

 

Drustvo_-_pcelara_Lazarevo•    Poseta  Predškolskoj  ustanovi i Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ u Kleku kod Zrenjanina

Lazarevo-8

13. marta 2012. godine DP „Cvet Banata“ u Lazarevu je posetilo je  Predškolsku ustanovu i OŠ „Jovan Dučić“ u Kleku s ciljem upoznavanja dece sa svetom pčela.

 

Deci je na slikovit i praktičan nači prikazano gde i kako žive pčele,kako je nekad izgledala košnica, a kako sada, pčelarska oprema… Upućeni su kako da se ponašaju u blizini pčela i kako pčele prave med, odnosno kako funkcioniše najbolja i najčistija eko-fabrika na svetu.

Za potebe edukacije korištena je video prezentacija, košnica (savremena ,trnka, deblo), pčelarska oprema i pribor.

Deca su bila sjajni saradnici i pažljivo su pratila izlaganje, ali su se više obradovala, kada im je dozvoljeno da sve što je izloženo mogu da dodirnu i probaju.

Ipak najviše oduševljenja je izazvala degustacija meda, gde su deca mogla  pored tečnog da probaju i vide kako izgleda med u kristalu. Posluženi su još sa medenjacima i mednom tortom koje su pripremile supruge pčelara.

Sva deca su na poklon dobila i mediće (hotelsko pakovanje).

Pored dece predškolskog uzrastasa vaspitačicama prisutni su bili đaci trećeg razreda sa veroučiteljem, a na kraju i đaci koji su dolazili u poslepodnevnu smenu.

U radu rdionice  su pored  članova Društva učestvovale i  studentkinje Gabika Crnjanski i Jovana Čigoja, deca pčelara, inače  nekadašnji đaci ove škole.

Sve ovo je održano u prijatnoj školskoj atmosferi  uz prisstvo  dirktorice Ranke Žuže   kojoj se ovim putem posebno zahvaljujemo na divnoj  saradnji . Još bi se zahvalili  vaspitačicama i ostalom osoblju škole koji su pomogli rad radionice.

Slike sa posete možete videti u galeriji slika.

Predsednik DP „Cvet Banata“
Anica Batinić

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien