СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

Pčelari Vojvodine posetili TemišvarДатум објављивања вести:
310 views

Temisvar_DSCN0484Pčelara  Vojvodine, iz  Kikinde, Novih Kozaraca, Zrenjanina, Subotice, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Torde, Bačkog Petrovog  Sela i Ruskog Sela, bili su  gosti Asocijaciji pčelara Regije Temišvara

10. i 11. marta 2012. god.

Temisvar-DSCF1092

Pčelara  Vojvodine, iz  Kikinde, Novih Kozaraca, Zrenjanina, Subotice, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Torde, Bačkog Petrovog Sela i Ruskog Sela, bili su  gosti Asocijaciji  pčelara Regije Temišvara.

U predgrađu Temišvara u Đirodi /Ghiroda/  održana je 10. i 11. marta  II međunarodni prolećni sajam pčelarstva, „Ghiroda – Temisoara 2012“.   Pčelari i proizvodjači pribora i opreme iz Rumunije, Srbije, Madjarske, Italije, Nemačke i Austrije, njih oko 60-tak,  izložili su med i proizvode od meda, kozmetiku i kompletan pribor i opremu za pčelarstvo.

Udruženje pčelara „Kikinda“ iz Kikinde ima višegodišnju saradnju sa udruženjem pčelara Temišvara. Pčelare Kikinde predvodio je predsednik udruženja i član IO SPOV-a Vladimir Kovačević.

Regionalna saradnja između pčelara Vojvodine i okruga Temišvar počela je 2011. godine, za sada samo razmenom delegacija i informacija od značaja za pčelarstvo.  Ispred SPOV-a skupu je prisustvovao presednik Nedeljko Stevanović. Stojan Anđelković, sekretar SPOV-a i Janoš Balint, član IO SPOV-a. Razgovore koje smo vodili bili su sadržajni i konkretni za dalju saradnju.

U stručnom delu, osim rumunskih predavača, učešće su uzeli i dva naša pčelara Stojan Anđelković, sekretar SPOV-a i Janoš Balint, član IO SPOV-a. Posle održanih predavanja vođena je diskusija sa dosta pitanja  rumunskih pčelara.

Domaćini su nam pokazali pčelinjake koji su podignuti bespovratnim sredstvima EU za rešavanje sopstvenog biznisa i ona za sada iznose 25.000 eura, a ima nagoveštaja da će biti 40.000 eura.

Dvadesetak uspešnih pčelara iz temišvarskog okruga do sada je koristilo donacije EU.

Pčelari Temišvara su se pokazali kao veoma dobri domaćini, te im se i ovom prilikom zahvaljujemo.

 

Temisvar1-miere-3

Temisvar-Duma__8

Temisvar-IMG_0493

Temisvar-IMG_0491

Temisvar-Duma__35

Temisvar-IMG_0512

TemisvarDuma__166

TemisvarIMG_0508

Predsednik SPOV-a
Nedeljko Stevanović

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien