СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

Održano 30. savetovanje pčelara VojvodineДатум објављивања вести:
213 views

SPOV-logo_

Na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu u subotu 3. marta 2012. godine održano je 30. savetovanje pčelara Vojvodine.

30.Savetovanje-IMG_0468

Na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu u subotu 3. marta 2012. godine održano je 30. savetovanje pčelara Vojvodine.

Otvarajući 30. savetovanje pčelara Vojvodine, dekan Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu prof. Milan Krajinović istakao je da Vojvodina ima izuzetne uslove za moderno pčelarstv. Raduje me što su i amfiteatar i aule fakulteta prepuni pčelara, što je najočigledniji dokaz zainteresovanosti za tradicionalnu  manifestaciju SPOV-a. Savetovanju pčelara Vojvodine je mesto na Poljoprivrednom fakulktetu u Novom Sadu. Obavešten sam da je prestao izvoz meda – naglasio je profesor Krajinović  i dodao da je Jordan zaineresovan da otkupi celokupnu prošlogodišnju proizvodnju meda u Srbiji.

Savetovanju je prisustvovao direktor departmana za stočarstvo Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu prof. Dragan Glamočić, dr Ana Marjanović- Jerolimo, zamenik direktora Instituta za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu, kao i dr Jelena Petrović, prestavnik Instituta za veterinarstvo u Novom Sadu..

Pored pčelara iz Srbije, bili su prisusutni i  pčelari iz temišvarske regije Republike Rumunije,  na čelu sa  predsednikom Čobanaš Kristijanom ( Ciobanăş Cristian),   pčelari iz  Republike Srpske, Hrvatske i Mađarske.

U dupke punom amfiteatru predavanja su održali  docent Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu dr Nada Plavša,  šef katedre za biologiju fakulteta veterinarske medicine u Beogradu prof. dr Zoran Stanimirović, dr Verica Milojković, specijalista opšte medicine iz Niša, , saradnik  Instituta za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu dipl. ing. Petar Čanak i Janoš Balint, poznati profesionalni pčelar iz Mužlje kod Zrenjanina.

Jubilarno, 30. savetovanje pčelara Vojvodine, propraćeno je i prodajnom izložbom opreme i pribora za pčelarstvo.

Po završetku savetovanja u Zavodu za uljane kulture Instituta za ratarstvo i povrtarstvo na Rimskim Šančevima organizovan je ručak. O radu i dostignućima Instituta upoznao nas je dr Sreten Terzić.

30.savetovanje-IMG_0472

30.savetovanje-IMG_0475

30.savetovanje-IMG_0476

30.savetovanje-IMG_0478

Predsednik SPOV-a
Nedeljko Stevajnović

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien