СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

Nova kuća somborskih pčelaraДатум објављивања вести:
248 views

sombor1Predsednikov program na reči i delu:  Za samo šest meseci Dragan Mladenović ostvario obećanja dvogodišnjeg predsedničkog mandata – prostorije Udruženja preuređene su od poda do krova.

Udruženje pčelara “Avram Maksimović” u Somboru, 48. rođendan dočekalo je u ruiniranoj zgradi.

 

Predsednikov program na reči i delu:  Za samo šest meseci Dragan Mladenović ostvario obećanja dvogodišnjeg predsedničkog mandata – prostorije Udruženja preuređene su od poda do krova.

Sombor-p._dom

Preuređena zgrada Udruženja pčelara “Avram Maksimović” u Somboru

Udruženje pčelara “Avram Maksimović” u Somboru, 48. rođendan dočekalo je u ruiniranoj zgradi. Fasada je bila ruglo u centru grada, prozor i roletna odavno truli, a krov srušen. Za predsednika Udruženja , Dragan Mladenović je izabran početkom marta 2011.

Obećao je da će u toku predsedničkog mandata od dve godine, preurediti prostorije Udruženja. Obećanje je ispunio godinu i po pre roka. Podignut je potpuno nov krov, zamenjeno 600 crepova, više od 400 metara letava i dva kubika jelove građe za konstrukciju krova, postavljeni novi oluci, zamenjeni prozor i roletna. Sve je to u celosti promenilo izgled zgrade.

– Ja sam jedan od osnivača Udruženja pčelara “Bačka” 1971. godine. Niko nije ni blizu učinio za udruženje, koje je promenilo ime u “Avram Maksimović”, kao Dragan Mladenović. Tačnije, uradio je više za šest meseci nego svi njegovi prethodnici za 41 godinu – ističe počasni predsednik Udruženja Đura Janjatović i dodaje da su ovih dana prvi put na ekskurziju išle i supruge naših pčelara.

– Troškove obe ekskurzije u celosti je snosilo Udruženje, što je još jedna novina u rukovođenju Udruženjem pčelara “Avram Maksimović”, a voleo bih da ovim putem krenu i sva pčelarska udruženja u Srbiji – završio je Janjatović.

Sombor-Gosti_u_p.kuci

Preuređenu unutrašnjost zgrade prvi su ocenili počasni predsednik Udruženja Đura Janjatović i počasni član somborski književnik Miodrag Milenović

Sekretar Udruženja

Josip Jurić, profesor

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien