СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

Znanja nikad dostaДатум објављивања вести:
256 views

sombor2Novosti  iz Udruženja pčelara “Avram Maksimović“ u Somboru:

Više od 50 somborskih pčelara posetilo manastirski pčelinjak u Kovilju, Muzej pčelarstva “Jovan Živanоvić” u Sremskim Karlovcima i spomenik Branku Radičeviću na Stražilovu.

Novosti  iz Udruženja pčelara “Avram Maksimović“ u Somboru:

Više od 50 somborskih pčelara posetilo manastirski pčelinjak u Kovilju, Muzej pčelarstva “Jovan Živanоvić” u Sremskim Karlovcima i spomenik Branku Radičeviću na Stražilovu.

Za samo 14 dana članovi Udruženja “Avram Maksimović” u Somboru, imali su dve ekskurzije. Pod nazivom  “Znanja nikad dosta”, Somborci su u subotu, 22. oktobra 2011. godine posetili manastirski pčelinjak u Kovilju, Muzej pčelarstva “Jovan Živanivić” u Sremskim Karlovcima i spomenik Branku Radičeviću na Stražilovu.
O osnivanju i razvoju manastirskog pčelinjaka, kao i o proizvodnji matica, znalački je govorio poznati novosadski pčelar Saša Jakšić.

Somborci_u_man._Kovilj

Somborski pčelari posetili su i kuću u Kovilju, u kojoj je rođen veliki srpski pesnik Laza Kostić.

Sombor-kua_Laze_Kostica

U Muzeju pčelarstva “Jovan Živanivić” u Sremskim Karlovcima o doprinosu jednog od najvećih znalaca pčelarstva u Srba, nadahnuto je govorio njegov unuk Žarko Živanović.
Domaćin je govorio i o vinogradima Fruške gore i počastio goste čašom najboljeg vina.

Somborci_u_poseti_muzeju

Druženje za nezaborav završeno je kraj spomenika velikom pesniku Branku Radičeviću. Do njega je stiglo samo desetak somborskih pčelara : većina je tražeći kraći put – zalutala i nije stigla na Brankov grob.

Somborci_na_grobu_Branka_Radicevica

Somborske pčelare je ovom prilikom predvodio je počasni predsednik Udruženja Đura Janjatović, koji ima 98 godina, ali ni njemu znanja nije dosta.

Dragan Mladenović
[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien