СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

Tatjana Mrdak kandidat za člana IO SPOS-a iz Bačke



Датум објављивања вести:
253 views

Tanja_MrdakU skladu sa članom 18 stav 2 i 9 Statuta Pčelarskog Društva “SIVAC“ iz Sivca  Skupština Društva na sednici održanoj 7. septembra 2011. godine u Sivcu između ostalog  je donelo sledeću odluku :

Predlog kandidata za novi saziv  IO SPOS-a pčelarku TATJANU MRDAK iz Sivca


Tanja_MrdakU skladu sa članom 18 stav 2 i 9 Statuta Pčelarskog Društva “SIVAC“ iz Sivca  Skupština Društva na sednici održanoj 7. septembra 2011. godine u Sivcu između ostalog  je donelo sledeću odluku : 

Predlog kandidata za novi saziv  IO SPOS-a pčelarku TATJANU MRDAK iz Sivca

Tatjana Mrdak je rođena 10. juna 1972. godine u Kuli, gde i završava Ekonomsko- trgovinsku školu, četri razreda obrazovnog profila trgovac; danas nastanjena u Sivcu, na putu profesionalne pčelarke.

Motivisana i spremna za rad i usavršavanje u pčelarstvu, pčelari sa preko 60 košnica tipa LR, seleća je pčelarka, te od ranog proleća košnice seli na voćnjak (Nova Crvenka), polja uljane repice (Sivac i okolina), bagrem (Bač – Mladenovo), zatim kasniji bagrem, livada i lipa (Valjevo – Lelić), na suncokretovu pašu (Sivac i okolina, kao i Kikinda i okolina).

Predsednica je P.D. „SIVAC“, članica Udruženja pčelara “Mostonga” Bač i Društva pčelara “Dunav” Apatin, ambasadorka kao i koordinatorka za žene u SPOS-u, dobitnica zahvalnica, pohvalnica,  diploma u pčelarstvu, od čega se izdvaja diploma „prof. Jovan  Živanović“, inicijator osnivanja Udruženja pčelarki „SV. NINA“ iz Valjeva, učesnica, organizatorka kao i koordinatorka u mnogobrojnim projektima od kojih se izdvaja projekt „Integracija rodne ravnopravnosti i razvojno planiranje opštine Kula, Kovin i grada Subotice“ u kome su partneri Agencija za razvoj opštine Kula i Asocijacija za žensku ekonomsku inicijativu “Femina Creativa“ iz Subotice, kao nosilac Projekta u kome je Tatjana potpisnica memoranduma o saradnji na izradi amandmana za razvojne programe opštine Kula, sa ciljem afirmacije i integracije principa rodne ravnopravnosti. Projekat je finansiran od strane Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena, „UN WOMEN”.

Na takmičenju primera dobre prakse u Bečeju između šesnaest regionalnih centara za ruralni razvoj Mreže za podršku ruralnom razvoju u Srbiji, primer Tatjane Mrdak iz Sivca, žene pčelarke koji je predstavio Regionalni centar za ruralni razvoj Subotica po preporuci „Regionalnog centra za ruralni razvoj Kule“, izazvao je veliku pažnju članova komisije, koju su činili predstavnici Ministarstva poljoprivrede. Kako je celokupan događaj bio propraćen od strane medija, novinari iz emisije „Oko magazin“ su se zainteresovali i napravili prilog sa Tatjanom Mrdak i predstavnicima Regionalnog centra za ruralni razvoj Subotica. Emisija izazvala veliku pažnju.

Tatjana je dala mnogo izjava u cilju promocije pčelarstva, kako u radio tako i televizijskim emisijama, napisala je članak za „PČELAR“ oktobra 2010., sa naslovom ”Ženama na znanje“. U BH „Pčelaru“ za avgust- oktobar izlazi članak pod nazivom „Pčelarska prikolica u bojama proljeća“, koji opisuje Tatjanu Mrdak, pčelarku iz Vojvodine. Udata, suprug Markan je njena velika pomoć i podrška on je prati na putu pčelarskom.

Tatjana zna, može i hoće da usmeri svoji snagu, energiju i znanje za dobrobit i razvoj  savremenog pčelarstva u Srbiji.

Sekretar P D “ SIVAC “ Petrović Zoran
[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien