СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

Potpisan Ugovor o subvencionisanim kreditima za primarnu poljoprivrednu proizvodnjuДатум објављивања вести:
243 views

Dusan_Petrovic_1307477968Ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović i šest predstavnika banaka  zaključili su Ugovor u vezi sa sprovođenjem Uredbe o podsticanju poljoprivredne proizvodnje putem kreditne podrške kroz subvencionisanje dela kamatne stope u 2011. godini.

grb_srbijeMinistar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović i šest predstavnika banaka  zaključili su Ugovor u vezi sa sprovođenjem Uredbe o podsticanju poljoprivredne proizvodnje putem kreditne podrške kroz subvencionisanje dela kamatne stope u 2011. godini. Ugovor sa Ministarstvom su zaključile: AGROBANKA A.D, CREDIT AGRICOLE BANKA SRBIJA A.D, HYPO ALPE-ADRIA-BANK A.D, KOMERCIJALNA BANKA A.D, POŠTANSKA ŠTEDIONICA A.D, i SOCIETE GENERALE BANKA SRBIJA A.D.

Uredbom Vlade Republike Srbije iz budžeta je izdvojeno je 2,7 milijardi dinara za subvencionisanje dela kamate dinarskih kredita koji će biti na rok do tri godine, sa fiksnom kamatnom stopom od  8%.

Pravo na podnošenje zahteva za ostvarivanje kreditne podrške kroz subvencionisanje dela kamatne stope u 2011. godini imaju fizička lica, preduzetnik i pravno lice. Uslov za sticanje prava na subvenciju je da su lica registrovana i da su izmirila dospele obaveze po osnovu kredita odobrenih po Uredbama od 2004. do 2011. godine

Ukupno odobreni iznos kredita po korisniku kredita ne može biti veći od 5.000.000 dinara, a ako je korisnik zemljoradnička zadruga, ukupno odobreni iznos kredita po korisniku ne može biti veći od 15.000.000 dinara.

Tražilac kredita Banci podnosi pisani zahtev za odobrenje kredita čiji se deo kamatne stope subvencioniše od strane Ministarstva sa pratećom dokumentacijom propisanom Uredbom i programima najkasnije do 1. novembra 2011. godine. Kredit se odobrava i isplaćuje isključivo u dinarima a rok otplate kredita je do tri godine. Korisnik plaća fiksnu kamatnu stopu na neotplaćeni deo kredita od 8% na godišnjem nivou u periodu otplate kredita.

Detalje možete videti i preuzeti  OVDE

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien