СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

IV Savetovanje pčelara u ZrenjaninДатум објављивања вести:
272 views

zr.ugao_Gimn._i_Jevr.ulU Zrenjaninu je 19. februara 2011. godine u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u organizaciji pčelarskih društava “Milivoj Bugarski” iz Zrenjanina i “AKAC” iz Mužlje održano „IV Savetovanje pčelara Banatskog okruga Zrenjanin 2011“.


zr.ugao_Gimn._i_Jevr.ulU Zrenjaninu je 19. februara 2011. godine u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u organizaciji pčelarskih društava “Milivoj Bugarski” iz Zrenjanina i “AKAC” iz Mužlje održano „IV Savetovanje pčelara Banatskog okruga Zrenjanin 2011“.

Zanimljiv program savetovanja na kojem je jedan od predavača bio gost iz BiH, pčelar profesionalac, Ferid Velagić, privukao je veliki broj pčelara. Amfiteatar Visoke tehničke škole strukovnih studija bio je popunjen do poslednjeg mesta. Savetovanje je otvorio predsednik SPOS-a dr med. Rodoljub Živadinović.
Velagić je održao dva predavanja na teme: „Godišnji ciklus radova na pčelinjaku, od pripreme za zimovanje do početka glavne paše“ i „Kako ekonomično pčelariti“.

Nakon predavanja održana je tribina pod nazivom „Kuda ide srpsko pčelarstvo?“. Učesnici tribine su bili predsednik SPOS-a dr med. Rodoljub Živadinović, koordinator SPOS-a za evropske projekte, Apislaviju i Apimondiju i druge međunarodne kontakte Milutin Petrović, predsednik SPOV-a Nedeljko Stevanović, predstavnik Fonda za razvoj AP Vojvodine Miroslav Stokin, predsedavajući skupštine SPOS-a Đorđe Mrkić i članovi IO SPOS-a Đorđe Sovilj i Miladin Milosavljević. Učesnici na tribini su diskutovali o zanimljivim temama koje trenutno „muče“ srpsko pčelarstvo. Jedan od predloga koji se čuo na tribini je da se, kao nastavni predmet, pčelarstvo uvede u škole, kako bi se na taj način inicirali budući naraštaji da se bave ovom izuzetno zanimljivom privrednom granom. Jedan od zaključaka sa tribine je i taj da srpsko pčelarstvo ide pravim putem, ka poboljšanju uslova za rad za pčelare.

U okviru savetovanja organizovana je zanimljiva izložba fotografija pčelara iz Leskovca Zorana Markovića i prodajna izložba opreme za pčelarstvo.
Treba istaći da su pčelari zadovoljni izborom predavača, predavanjem, izložbom fotografija kao i održanom tribinom. Savetovanje su medijski propratili RTV Santos, KTV Zrenjanin, NIJP Zrenjanin i drugi mediji.

Organizaciju ove manifestacije su pomogli brojni sponzori. Posebno se zahvaljujemo: Gradskoj upravi Zrenjanin, Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Zrenjaninu, SPOS-u, SPOV-u i pokrajinskom sekretarijatu za  poljoprivredu.  

Predsednik organizacionog odbora

Micić mr Ivica

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien