СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

Osnovano društvo pčelara u LazarevuДатум објављивања вести:
376 views

Drustvo_-_pcelara_LazarevoDruštvo pčelara “Cvet Banata“, Lazarevo

osnovano je krajem 2010. godine, tačnije 3. oktobra je održana Osnivačka skupština u prostorijama MZ Lazarevo, koje i sada koristi za sastanke.


Drustvo_-_pcelara_LazarevoDruštvo pčelara “Cvet Banata“, Lazarevo

osnovano je krajem 2010 . godine, tačnije 3. oktobra je održana Osnivačka skupština u prostorijama MZ Lazarevo, koje i sada koristi za sastanke. Registrovano  kod APR-e početkom decembra i broji dvadesetak članova iz Lazareva i okoline.

Članovi društva poseduju najmanje 500 košnica, a najviše pčelare sa LR košnicama, zatim slede DB, pološke i Farar…Pored iskusnijih pčelara koji pčelare  sa većim brojem košnica ima članova koji imaju mali broj košnica, a i onih koji tek žele da  se bave pčelarstvom.

Glavni ciljevi društva su međusobno upoznavanje i druženje pčelara, i svih onih koji vole pčele radi omasovljenja, razvoja i  unapređivanje savremenog pčelarstva.Takođe za cilj, društvo je postavilo i promociju pčelinjih proizvoda široj društvenoj zajednici, a posebno najmlađoj populaciji, očuvanje i unapređenje životne sredine…

U cilju prezentacije pčelarstva najmlađoj populaciji urađena je i jedna akcija:
MED „MEDENJACIMA“ u okviru koje je 18. februara 2011. godine DP „Cvet Banata“ posetilo predškolsku ustanovu „Slavko Rodić“ u Lazarevu s ciljem upoznavanja dece sa pčelama i pčelinjim proizvodima.Tom prilikom deci je praktično pokazana pčelarska oprema , košnica, ram sa saćem iz koga su mogli da probaju med. Sve to je pratila i video prezentacija gde su mališani mogli da vide ko sve živi u košnici i kako pčelice prave med.

I naravno kakvo bi to druženje bilo bez meda, medenjaka…  Deca su bila divni saradnici i bilo je pravo zadovoljstvo družiti se s njima. U svemu ovom su nam pomogle vaspitačice, kojim se puno zahvaljujemo.
Slike možete pogledati:
http://atv-studio-lazarevo.com/index.php?option=com_content&view=article&id=77:med-medenjacima&catid=8:aktuelnosti

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien