СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

Aktivnosti DP „Dunav“ iz ApatinaДатум објављивања вести:
373 views

Apatin_nou1. Društvo pčelara „Dunav“ u Apatinu, u saradnji sa Udruženjem penzionera opštine Apatin, organizuje predavanje na temu „Zdrav život uz pečlinje proizvode“, koje će održati  dr med. Vidoje Kulić, pčelar iz Sombora. Predavanje će biti održatno 18. februara 2011. godine u 16.00 časova u Apatinu, Dunavska bb, sala Doma penzionera. Ovom prilikom

 


1. Društvo pčelara „Dunav“ u Apatinu, u saradnji sa Udruženjem penzionera opštine Apatin, organizuje predavanje  na temu „Zdrav život uz pečlinje proizvode“, koje će održati  dr med. Vidoje Kulić, pčelar iz Sombora. Predavanje će se održati 18. februara 2011. godine u 16.00 časova u Apatinu, Dunavska bb, sala Doma penzionera. Ovom prilikom  pozivamo pčelare i sve zainteresovane građane da prisustvuju predavanju.

DP_Apatin

2. Izvršni odbor DP je doneo odluka da naše udruženje, zajedno sa ostalim udruženjima na području opštine Apatin, učestvuje u osnivanju udruženja „Ekoruralnet“ radi prekogranične saradnje sa pčelarima i drugim udruženjima na području Baranje, R.Hrvatska. Osnivačka skupština biće održana  14. februara 2011. godine u 10,00 časova u prostorijama opštine Apatin.

3. Izvršni odbor društva pčelara organizuje odlazak autobusom na savetovanje pčelara Vojvodine 05. marta 2011. godine koje se održava na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu.  Doneta je odluka da se o trošku udruženja, na savetovanje SPOV-a, povede 10 mladih poljoprivrednika, sa područja opštine Apatin starosti do 35 godin, a koji pokazuju interesovanje za pčelarstvo.

4. Dana 12. februara 2011. godine organizovan je odlazak autobusom, zajedno sa pčelarima iz Bogojeva i Ođžaka, na III Dražavni sajam pčelarstva u Beogradu. Gosti sajma su bila i četiri pčelara iz R. Mađarske koje su  ugostili pčelri iz Bogojeva.

5. Prostotija udruženja je adaptirana i uređena. Ostaje još da se opremi stolicama, stolovima, televizorom i drugim potrebnim stvarima, a koje će biti kupljene nakon prikupljanja donacije za opremanje prosotrije.

Spisak dobrotvora koji su uplatila novčana sredstva radi uređenja prostorije DP „Dunav“
1.    5.000,00 din. – DP „Jovan Živanović“ N.Sad
2.    3.000,00 din  – MTS „Fago“-Sombor; Rohaček Josip-Apatin,
3.    2.000,00 din. – Obradović Dušan-Apatin,
4.    1.500,00 din. – Stevanović Rade-Apatin; Stevanović Rade-Apatin; Kuruc  Spomenka-Sonta; Stojšić Siniša-Apatin,
5.    1.033,00 din.  – Kokman Ivana-Sonta,
6.    1.000,00 din. – Basta Mile-Apatin; Lazendić Dušan-Apatin; Hegediš Marija-Apatin; Jokić Cvetko- Apatin; Popović Nikola-Apatin; Bođo Ferenc-Bogojevo; Orčić Stevan-Apatin; Medić Rade-Apatin; Ivošević Mihajlo-Sonta; Vitas Svetozar-Sonta; Ječmenica Mlade-Svilojevo; Šimunov Mato-Apatin; Nedeljković Andrija-Sombor; Kovačić Vladimir-Apatin; Pokrajac Slavoljub-Apatin; Bursać Slavko-Apatin;  ZZ „Svilojevo“-Svilojevo; Štamparija „Grap“,
7.    400,00 din.  –  Dubajić Simo – Apatin.

U ime Društva pčelara „Dunav“ zahvaljujemo se svim dobrotvorima.

Rade Stevanović, predsednik
[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien