СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

Izveštaj sa tribine u sklopu projekta „Podrška afirmaciji žena na lokalnom nivou“Датум објављивања вести:
303 views

Tribina_u_Kuli_477307_Tribina je održana u svečanoj sali SO Kula 24. januara 2011.god.

U ime domaćina, prisutnim gostima se obratila Zorica Ačanski Omerović, stručni saradnik u Agenciji za razvoj opštine Kula.

 


Tribina_u_Kuli_477307_Tribina je održana u svečanoj sali SO Kula 24. januara 2011. god.

U ime domaćina, prisutnim gostima se obratila Zorica Ačanski Omerović, stručni saradnik u Agenciji za razvoj opštine Kula. Zahvalila se na velikom odzivu i uvodnu reč predala Željku Kovaču, predsedniku SO Kula, koji je izrazio veliko zadovoljstvo što je opština Kula i Agencija za razvoj opštine Kula domaćin još jednog ovako velikog skupa, podržao rad i obećao maksimalnu podršku u realizaciji narednih projekata.

Predavači na tribini su bili :
– Anica Marcikić, koordinator Regionalnog centra za ruralni razvoj iz Subotice. Tema predavanja: „Položaj žena u ruralnim sredinama“.
– Ružica Mandić, koordinator Udruge žena Vukovar iz Vukovara. Tema predavanja: „Primer dobre prakse“
– Ružica Rudić Vranić, izvršni direktor udruženja žena Femina Kreativa iz Subotice. Tema: „Primer dobre prakse“.
– Tatjana Mrdak,koordinator za žene u SPOSu, predsednica pčelarskog društva „Sivac“ iz Sivca. Tema predavanja: „ Žene mogu“.
– Nikolina Pupavac, rukovodilac sektora za razvoj opština i strateško planiranje, Regionalna razvojna agencija Bačka. Tema predavanja: „Regionalna agencija Bačka – mogućnosti saradnje“.

Tribini su pored predavača i organizatora, prisistvovale i žene iz Kule, Sivca, R.Krstura koje su bile zadovoljne prezentovanim i zainteresovane za saradnju sa navedenim organizacijama.

Kao koordinatorka za žene u SPOS-u, i sama pčelar, sam  govorila o svom ličnom primeru  sa temom“ Žene mogu“ šta to pčelarstvo može da promeni u životu jedne žene. Da sam i sama prepoznala pčelarstvo kao dar od Boga. Moju danas veliku ljubav u kojoj su se spojili zadovoljstvo i korisnost. Pčelarstvo je meni  lično vratilo samopouzdanje, probudilo motivaciju, ambicije, organizovanost. Sve to želim da usmerim na pčelarstvo i žene u pčelarstvu.

Na kraju tribine u neformalnom razgovoru sa predavačima uz koktel, moglo se zaključiti da i žene sa teritorije opštine Kula imaju zanimljive ideje za pokretanje sopstvenog biznisa. Uz pomoć Agencije za razvoj opštine Kula i gore spomenutih organizacija, žene mogu uspeti u svojim namerama i značajno uticati na poboljšanje sopstvenog položaja u društvu, što je i bio cilj ove tribine koja je organizovana u sklopu projekta „Podrška afirmaciji žena na lokalnom nivou“.

Projekat je podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova. Partnerska organizacija u ovom projektu su Agencija za razvoj opštine Kula i Regionalna razvojna asocijacija Bačka iz Novog Sada.

Koordinator za žene u SPOSu Tatjana Mrdak

Tribina_u_Kuli_2878_

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien