СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

Delegacija Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine u RumunijiДатум објављивања вести:
365 views

TemivarDelegacija Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine u sastavu: Nedljko Stevanović, mr Stojan Anđelković i dr Nada Plavša, posetila je Asocijaciju pčelara temišvarskog regiona u Temišvaru. Sastanak se održao 16.01.2011. godine, na kojem su se dve organizacije dogovorile o međusobnoj saradnji.


TemivarDelegacija Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine u sastavu: Nedljko Stevanović, mr Stojan Anđelković i dr Nada Plavša, posetila je Asocijaciju pčelara temišvarskog regiona u Temišvaru. Sastanak se održao 16.01.2011. godine, na kojem su se dve organizacije dogovorile o međusobnoj saradnji. Sastanku je bio prisutan i predsednik Saveza pčelara Rumunije (Romanian beekeepers association), Jon Feta (Ioan Fetea).

Razogovori su vođeni o problematici pčelarstva kod njih i kod nas. Problemi stradanja pčela koji su nas pritiskali pre par godina sada su aktuelni kod njih.

Delegacija Saveza o susretu u Temišvaru informisala je Izvršni odbor SPOV. Izvršni odbor je doneo odluku da sa Asocijacijom pčelara temišvarskog regiona sklopimo protokol (memorandum) o međusobnoj saradnji.

Pored delegacije Saveza pčelarskih organizacije Vojvodine u Temišvar su putovali Vladimir Kovačević, predsednik i Petar Petrov, član Udruženja pčelara Kikinde. Udruženje pčelara Kikinde i udruženje pčelara Temišvara imaju već dugogodišnju saradnju, koja se odvija u međusobnim susretima i razmenama praktičnih iskustva iz pčelarstva.

Mr Stojan Anđelković, sekretar SPOV-a
Temivar_1
[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien