СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

ZAPISNIK sa XXII sednice Izvršnog odbora SPOV-aДатум објављивања вести:
423 views

spov-logo

ZAPISNIK


Sa XXII sednice Izvršnog odbora SPOV-a. Sednica je održana u Novom Sadu u Ulici Pavla Papa br. 3, dana 12.06.2017. godine (sreda) sa početkom u 17.00 časova.
Sednici prisustvuje dovoljan broj članova Izvršnog odbora da bi moglo da se odlučuje. Prisutni su: Vlačo Radomir, Saša Čolak, Branislav Radojčić, Vujanić Dušan, Mastilović Milorad, Bapković Zoltan, Nikola Okulić i Bulajić Milan.

Sastanku je prisustvovao i bivši predsednik SPOV-a Stojan Anđelković zbog kontinuiteta aktvnosti SPOV-a započetih u prethodnom periodu.
 

 

ZAPISNIK

Sa XXII sednice Izvršnog odbora SPOV-a. Sednica je održana u Novom Sadu u Ulici Pavla Papa br. 3, dana 12.06.2017. godine (sreda) sa početkom u 17.00 časova.

Sednici prisustvuje dovoljan broj članova Izvršnog odbora da bi moglo da se

odlučuje. Prisutni su: Vlačo Radomir, Saša Čolak, Branislav  Radojčić, Vujanić Dušan, Mastilović Milorad, Bapković Zoltan, Nikola Okulić i Bulajić Milan.

Sastanku je prisustvovao i bivši predsednik SPOV-a Stojan Anđelković, zbog kontinuiteta aktvnosti SPOV-a započetih u prethodnom periodu.

Za sednicu se predlaže sledeći:

D N E V N I    R E D

1.             Izbor sekretara i blagajnika SPOV-a.

2.             Donošenje odluka o deponovanju potpisa u bankama i trezoru ( dva člana )

3.             Donošenje odluke o organizovanju manifestacije „PČELARSKI DANI LIPE 2017“

4.             Donošenje odluke o organizovanju manifestacije „PČELARSKI DANI SUNCOKRETA 2017“

5.             Izbor predsednika komisija SPOV-a.

6.             Održavanje sabora predsednika pčelarskih društava Vojvodine.

7.             Tekuća pitanja

 

Dnevni red je usvojen jednoglasno.

 

Tačka 1.

S obzirom da je dosadašnja praksa bila da sekretar IO SPOV-a bude iz Novog Sada, stavljen je predlog na diskusiju da za sekretara bude  imenovan Nikola Okulić iz Pčelarskog udruženja „Jovan Živanović“ iz Novog Sada. Jednoglasno je usvojeno da gorepomenuti bude imenovan za sekretara IO SPOV-a i da stupa na dužnost onog momenta kada se proveri uplata SPOV-u i pristupanje istom. Svi prisutni ce o tome biti naknadno obavešteni telefonom, a na sledećoj sednici će se zvanično to i verifikovati.

Predloženo je da na mestu blagajnika bude imenovan Milan Bulajić iz Pčelarskog udruženja „Jovan Živanović“ iz Novog Sada. Jednoglasno je usvojeno da gorepomenuti bude imenovan za blagajnika SPOV-a i da stupa na dužnost onog momenta kada se proveri uplata SPOV-u i pristupanje istom.

Svi prisutni ce o tome biti naknadno obavešteni telefonom, a na sledećoj sednici će se zvanično to i verifikovati.

Tačka 2.

       Predlaže se razrešenje deponovanog potpisnika u banci, odnosno potpisa Stojana Anđelkovića, a stavlja se na predlog glasanje da potpis deponuje predsednik IO SPOV-a Vlačo Radomir i blagajnik Milan Bulajić.

Jednoglasno je usvojeno da gorepomenuti deponuju svoje potpise u bankama i trezoru.   

Tačka 3.

Povodom održavanja i organizacije manifestacije „PČELARSKI DANI LIPE 2017“  daje se na predlog glasanje da se ovlasti predsednik IO SPOV-a, Vlačo Radomir, radi izvršavanja blagovremene pripreme za istu i naknadno obavesti ostale članove IO SPOV-a.

Jednoglasno je usvojeno da gorepomenuti organizuje pripreme oko same manifestacije, ako bude bilo vremena i mogućnosti za organizovanje iste.

Tačka 4.

      Povodom održavanja i organizacije manifestacije „PČELARSKI DANI SUNCOKRETA 2017“  daje se na predlog glasanje da se ovlasti predsednik IO SPOV-a, Vlačo Radomir, radi izvršavanja blagovremene pripreme za istu i naknadno obavesti ostale članove IO SPOV-a.

Jednoglasno je usvojeno da gorepomenuti organizuje pripreme oko same manifestacije.

Tačka 5.

            Jednoglasno je odlučeno da će se na narednoj sednici doneti odluka o izboru predsednika komisija.

Tačka 6.

            Samo održavanje sabora predsednika pčelarskih društava predvidjeno je da se održi krajem septembra ili početkom oktobra,kada su smanjeni radovi na pčelinjacima i kada je smanjena aktivnost oko istih.

Članovi IO bi svako po svojim regionima kontaktirao udruženja koja nisu članovi SPOV-a i obavestio predsednike o planiranom saboru.

Cilj održavanja sabora je okupljanje predsednika svih pčelarskih organizacija na teritoriji Vojvodine,bez obzira da li su svi članovi SPOV-a, i da se tom prilikom razgovara o tekućim problemima i potrebama u samim organizacijama i rešavanju istih, pristupanju SPOV-u,  pravima i obavezama članova SPOV-a, mogućnosti koje SPOV može da pruži svojim članovima itd.

Što se tiče ostalih pitanja, bilo je reči o pokretanju stručnog časopisa SPOV-a koji bi dobijali članovi istog, samom uređenju gorepomenutog časopisa, besplatnim predavanjima vezanim za pčelarstvo, a koja bi se održavala širom Vojvodine, mogućnostima dobijanja povlastica prilikom kupovine pčelarske opreme za svoje članove, krediti itd.

Obaveštavamo sve članove da se Društvo pčelara „Jovan Živanović“ iz Novog Sada reintegrisalo u SPOV.

Sastanak je završen u 18:50 časova .

U Novom Sadu, 12.06.2017.


Predsednik SPOV

Vlačo Radomir, sr.

Zapisnik vodio
Sekretar SPOV
Nikola Okulić

 

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien