СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

NARODNA SKUPŠTINA FRANCUSKE INSISTIRA NA ZABRANI NEONIKOTINOIDAДатум објављивања вести:
389 views

spov-logoNARODNA SKUPŠTINA FRANCUSKE INSISTIRA
NA ZABRANI NEONIKOTINOIDA

spov-logoNARODNA SKUPŠTINA FRANCUSKE INSISTIRA
NA ZABRANI NEONIKOTINOIDA

 

U sklopu razmatranja zakona o biodiverzitetu u drugom krugu rasprave u Narodnoj skupštini, članovi Komisije za održivi razvoj su ponovo zabranili neonikotinoide. Socijalistički poslanici Delfin Batho (Delphine Batho ) i Gerard Bapt (Gérard Bapt ) uspeli su da uvedu zabranu u prvom krugu rasprave javnog mnjenju protiv vlade i izvestioca teksta Genevičve Gaillard (Geneviève Gaillard) (PS). Senat je odlučio drugačije i odbio.

 

Ovaj put, dvojicu socijalističkih poslanika su podržali mnoge kolege, podneto je devet amandmana ka istom cilju, ali isto tako i izvestioc teksta. Vlada, kroz glas državnog sekretara za biodiverzitet Barbare Pompili (Barbara Pompili), se oslanja na mudrost komisije. „U Senatu, Segolene Kraljevski je izrečena na osnovu preporuka Anses-a određena zabrana, odnosno zabrana za oblaganje semena neonikotonoidoma, opravdana. Zabrana će stupiti na snagu 1. januara 2017, ako je diskusije na javnoj sednici i Senatu ne odbiju.

Florence Rusel, novinar
 Glavni urednik

 

Pripremio
S. Anđelković

 

Videti:

http://www.actu-environnement.com/ae/news/projet-loi-biodiversite-assemblee-nationale-interdire-neonicotinoides-26370.php4

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien