СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

Радни састанак СПОВ-а и пчеларских удружења Средњебанатског округаДатум објављивања вести:
271 views

spov-logoУ Зрењанину одржан радни састанак представника СПОВ-а и представника  пчеларских удружења Средњебанатског округа.

alt

Пчеларско друштво „Миливој Бугарски“ из Зрењанина имало је задовољство да буде домаћин радног састанка представника СПОВ-а са представницима  пчеларских удружења Средњебанатског округа. Састанак је одржан дана 16.01.2016. са почетком у 14 часова. СПОВ су представљали Председник Стојан Анђелковић и секретар Душан Маринков, а поред представника ПД „Миливој Бугарски“ присуствовали су и представници пчеларских удружења „Акац“ из Мужље; „Русанда“ из Меленаца; „Банатска матица“ из Сечња; „Окањ“ из Елемира и „Цвет Баната“  из Лазарева.

alt

Председник СПОВ-а је присутне информисао о раду СПОВ-а, текућим проблемима који највише тиште пчеларе као и о плановима и идејама за даљи рад након чега је вођена конструктивна дискусија у којој је изнешено доста предлога али и критика , све у циљу ефикаснијег деловања и откалњања проблема у пчеларству. Састанак је трајао скоро 4 часа и представници удружења су изнели низ предлога и примедби на које би СПОВ могао да утиче или помогне у решавању.

alt


Било је речи о пласману меда, анализама и квалитету меда, фалсификатима меда, конкурсима за кредите и бесповратна средства, проблемима у сарадњи са ветеринаима, катастру и поверенику пчелиње паше, пренасељености и тровању пчела на сунцокретовој паши, пошумљавању медоносним биљем и још доста других тема.

alt

alt


Председник СПОВ-а је обећао да ће  се СПОВ потудити да што више утиче на надлежне институције и колико год  је у могућности помогне у решавању спорних питања.

Договорено је да се и убудуће настави са оваквим састанцима, па и да они постану редовна пракса.

17. 01. 2016. год.

За ИО ПД „М. Бугарски“

Драган Пајић

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien