СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

NEMIO I NELJUDSKI DOGAĐAJДатум објављивања вести:
292 views

spov-logoDvojici pčelara iz Nove Pazove neko je u ataru sela TOPOLOVAC kod Zrenjanina zatvorio komplet košnice,….

spov-logo

 

Nekako se sve više javljaju neke nedolične pojave u međuljudskim odnosima pa se to sa drugih strana prenelo i na pčele i pčelare. Ove godine se pčelarima pored silnih trovanja dešavaju i namerne štete. Dvojici pčelara iz Nove Pazove neko je u ataru sela TOPOLOVAC kod Zrenjanina zatvorio komplet košnice, pa mu ni to nije bilo dosta nego je okrenuo sve poklopce naopako da što bolje zadihta košnice nebili se pčele pogušile. Na drvetu pored pčelinjaka je ostavio karton na kome piše da sledeći put na svoje table napišu telefone jer je valjda hteo da ih otera sa tog mesta što sledi kao zaključak jer je isti njihove table uklonio a postavio svoju. Po dolasku na pašu i kada su zatekli tuđu tablu umesto svojih oni su se pristojno odmakli i istovarili svoje košnice.
Posle par dana kada su došli da obiđu pčele naišli su na strašan i nadasve neljudski i nehuman čin nekoga ludaka ili kabadahije koji im je sve košnice pozatvarao tako da su na svim društvima evidentna uginuća velikog broja pčela a ima i dosta koje su ostale bez matice. Policija je izašla na teren i sačinila zapisnik o događaju i dalje je u proceduri otkrivanja počinioca.
Ovakvi nemili događaji mogu se sprečiti jedino uvođenjem pašnog poverenika za svaku opštinu jer bi to mogli da obavljaju poljočuvari jer oni najbolje poznaju atar svoje opštine. Sa željom da se ovakve gluposti više ne događaju svima želim uspešnu pčelarsku godinu.

 

Predsednik
udruženja pčelara „POLEN“
Nova Pazova
Knežević Radoslav

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien