СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

GODIŠNJA SKUPŠTINA UP „AVRAM MAKSIMOVIĆ“ U SOMBORUДатум објављивања вести:
232 views

spov-logoOMASOVLJENJE – NAJVREDNIJI REZULTAT

U prisustvu 105 od ukupno 165 članova, 23.februara 2014.godine je u Domu učenika u Somboru održana godišnja Skupština Udruženja pčelara „Avram Maksimović“.

 

spov-logo

 

OMASOVLJENJE – NAJVREDNIJI REZULTAT

U prisustvu 105 od ukupno 165 članova, 23.februara 2014.godine je u Domu učenika u Somboru održana godišnja Skupština Udruženja pčelara „Avram Maksimović“. Rekordni broj članova od osnivanja, najvredniji je rezultat Udruženja koje nosi časno ime oca pčelarstva u Južnih Slovena somborskog prote Avrama Maksimovića.

Pored izveštaja o radu Izvršnog odbora u 2013. godine kao i izveštaja Nadzornog odbora o finansijskom poslovanju i Suda časti koji se bavio problemima u radu Udruženja, usvojeni su i program rada i finansijski plan za 2014. godinu.

Članovi Skupštine osudili su oglašavanje Sava Tadića na „Forumu“ SPOS-a, kojim je naneo veliku štetu Udruženju. Vesela Savin je na sednici Izvršnog dbora smenjena sa dužnosti sekretara Izvršnog odbora Udruženja zato što je propustila dva konkursa za dodelu sredstava grada Sombora, kao i što nije poslala pripremljenu i overenu prijavu Udruženja na konkurs Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

Radnoj grupi za promenu člana Statuta koji određuje način izbora predsednika Udruženja, a čiji je predsednik bio Milorad Mastilović, članovi Skupštine oštro su zamerili što su umesto pomenutog člana, Izvršnom odboru ponudili tekst novog Statuta sa predlogom da se Udruženju pčelara „Avram Maksimović“ u Somboru vrati staro ime – Pčelarsko udruženje „Bačka“.

Većina članova Izvršnog odbora Udruženja, tačnije njih devet, odbilo je da raspravlja o ponuđenom aktu, nakon čega je Milorad Mastilović dao unapred napisanu i potpisanu ostavku šest članova Izvršnog odbora.

Ocenivši da je pomenuti akt omalovažavanje imena i dela Avrama Maksimovića, čije ime Udruženje nosi od 26. februara 2011. godine i da to vodi razbijanju Udruženja, članovi Skupštine ogromnom većinom glasova usvojili su ostavke članova Izvršnog odbora Uduženja: Ivana Babića, Milorada Mastilovića, Voje Iđuškog, Vesele Savin, Sava Tadića i Josifa Šolara.

Odlukom Skupštine za nove članove Izvršnog odbora izabrani su Andrija Nedeljković, Josip Fabijan, Miroslav Blagojević, Srećko Matko, Antal Šebek i Vitomir Rajić.

Odlukom Skupštine predsednika će birati svi članovi Udruženja na izbornoj Skupštini  s mandatom od četiri godine, kao i članove Nadzornog odbora i Suda časti, čiji će mandat umesto dve – biti četiri godine.

Predsednik UP „Avram Maksimović“ u Somboru
Dragan Mladenović

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien