СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

IX FESTIVAL MEDA – ZRENJANIN 2013



Датум објављивања вести:
192 views

spov-logo

Na Trgu Slobode u Zrenjaninu, od 18. do 20. oktobra 2013. godine održan je IX tradicionalni "Festival meda – Zrenjanin 2013“.

alt alt

 

IX Festival meda – Zrenjanin 2013
 
Po lepom jesenjem vremenu, na Trgu Slobode u Zrenjaninu, od 18. do 20. oktobra 2013. godine održan je IX tradicionalni "Festival meda – Zrenjanin 2013“.
 
Festival su organizovala pčelarska društva "Akac" iz Mužlje i "Milivoj Bugarski" iz Zrenjanina, pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina i SPOV-a.
 
Festival je otvorio zamenik gradonačelnika g. Čedomir Janjić, a uvodnu reč je održao predsednik organizacionog odbora g. Kovač Pal. 
 
Održan je i prigodan kulturno umetnički program u kojem su, pored kulturno umetničkih društava,  deca  iz predškolske ustanove izvela zanimljiv program.
 
Posebnu čast pričinili su prisutni gosti.  Na otvaranju su prisustvovali gosti iz: SPOV-a, udruženja pčelara iz Temišvara, društva pčelara iz Starčeva, udruženja pčelara iz Kikinde, društva pčelara "Cvet Banata" iz Lazareva. Drugog dana u gostima su nam bili članovi pčelarskog društva „Jasenica“ iz Smederevske Palanke, društva pčelara iz Lajkovca i društva pčelara iz Krivelja kod Bora.
Gosti su obišli nekoliko pčelinjaka zrenjaninskih i mužljanskih pčelara kao i znamenitosti grada i okoline.
 
Na Trgu Slobode je održana prodajna izložba meda i pčelinjih proizvoda, opreme, pribora i dr. iz mnogih krajeva Srbije.  Festival su posetili mnogobrojni građani Zrenjanina i okoline i tako iskoristili priliku da nabave željene proizvode ali i da kroz razgovor sa pčelarima dobiju savete o medu i pčelinjim proizvodima.
 
Manifestaciju su medijski propratili RTV, RT Santos, KTV Zrenjanin, novine Zrenjanin, Radio Zrenjanin, i mnogi drugi.
 
Fotografije sa festivala možete pogledati na sajtu PD „Milivoj Bugarski“ :    OVDE
 

 

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien