СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

II Festival meda Vrbas 28.9.2013Датум објављивања вести:
232 views

spov-logoUdruženje  pčelara „Vrbas“ iz Vrbasa, 28.9.2013 god, održalo je drugi po redu Festival  meda u centru grada.

 

spov-logoUdruženje pčelara „Vrbas“ iz Vrbasa, 28.9.2013 god, održalo je drugi po redu Festival meda u centru grada.

Festival je prodajne izložbe meda, polena, propolisa I ostalih pčelinjih proizvoda, i pčelarske opreme imao i izložbu fotografija i eksponata iz gradskog muzeja koji prikazuju razvoj pčelarstva u našem gradu.

Na festival je vidjen I bogat kulturno umetnički program, sa dosta folklore, pesme i recital u izvodjenu Kulturno prosvetnog društva “Karpati” iz Vrbasa. Deca predškolske ustanove “Boško Buha” imala su svoj program kojim su oduševili brojnu publiku. Učenici OŠ “Bratstvo i Jedinstvo” takođe su izveli prigodan program.

Lep jesenji dan, bogato popunjeni štandovi pčelinjim proizvodima i ukrašeni cvećem koje je kao i prošle godine bogato aranžirala cvećara “Kraljica”, a uz našu prodajnu izložbu i žene Mesnih Zajednica Vrbasa, organizovale su svoju humanitarnu prodaju ručnih radova i kolača.
Sve ovo, kao i pijačni dan, uslovili su da je gradski trg bio veoma posećen, a samim tim i naš festival.

Sala gradske bibiloteke “Danilo Kiš” bila je mala da primi sve učesnike tribine na kojoj su govorili dr med. Vidoje Kulić na temu: „Pčelinji proizvodi i zdravlje“, i Tatjana Mrdak na temu : „Žena u pčelarstvu Srbije“, inače naši česti i dragi gosti.

Dr Vidoje Kulić naš je čest gost čija predavanja su veoma posećena kako od strane pčelara, tako i od strane građana. Vrstan poznavalac materije koju izlaže, uz to je i pčelar, pa svaki put oduševi sve pristine.
Tatjana Mrdak takođe naš dragi gost, pogotovo jer naša udruženja često sarađuju,pa su susreti česti na obostrano zadovoljstvo. Tanja se kod nas prvi put pojavila kao predavač sa veoma interesantom temom: ”Žena u pčelarstvu Srbije”, a zbog interesantne teme na tribini je primećen veliki broj žena koje su pomno pratile Tanjino izlaganje.

Po završetku tribune svi učesnici obišli su štandove izlagača i pristustvovali proglašenju najuredjenijeg štanda, a prvo mesto pripalo je Radovanu Mandiću, mladom i perspektivnom pčelaru.

Po oceni naših brojnih gostiju, izlagača, lokalne samouprave, građana Vrbasa drugi festival meda u Vrbasu zaslužuje sve pohvale.

Predsednik udruženje pčelara Vrbasa

Dimitrije Veljović

 

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien