СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

NOVOSTI IZ UDRUŽENJA PČELARA “AVRAM MAKSIMOVIĆ” U SOMBORUДатум објављивања вести:
302 views

spov-logoMLADENOVIĆU I DRUGI MANDAT

ZAMENIK PREDSEDNIKA JE VOJISLAV MATKOVIĆ, SEKRETAR VESELA SAVIN,
A BLAGAJNIK SAVO ZATEZALO

spov-logoMLADENOVIĆU I DRUGI MANDAT

ZAMENIK PREDSEDNIKA JE VOJISLAV MATKOVIĆ, SEKRETAR VESELA SAVIN,
A BLAGAJNIK SAVO ZATEZALO

U minule dve godine broj članova Udruženja pčelara „Avram Maksimović“ u Somboru povećan je za 54 odsto, među kojima je najviše mladih i obrazovanih ljudi, što je i najvredniji rezultat. Početkom 2011. imali smo 91, a u martu 2013. 140 članova s plaćenom članarinom, ne računajući počasne i članove podmlatka Udruženja. Minule godine ukupan prihod bio je veći od 800.000 dinara, a samo 20. međunarodni sajam pčelarstva u Somboru, doneo je više od 400.000 dinara.

alt

Zgrada Udruženja je potpuno preuređena, počev od fasade, krova, poda, zamene prozora, do nove električne, vodovodne i telefonske mreže. Bratimljenje s članovima Društva pčelara „Šabac“ je svakako izuzetno značajan događaj u protekle dve godine. Povelje o bratimljenju potpisane su u Somboru i Tekerišu na Ceru, gde je avgusta 1914. godine srpska vojska porazila austrougarku soldatesku.

alt

Više od 10 predavanja i 4 stručne i naučne ekskurzije samo su deo aktivnosti Udruženja pčelara „Avram Maksimović“ u Somboru u protekle 2 godine – istakao je predsednik Udruženja Dragan Mladenović na izbornoj Skupštini, održanoj 10.marta 2013.godine, kojoj su prisustvovali i predsednik Društva pčelara „Šabac“ Branislav Đuričić i potpredsednik Društva pčelara „Beograd“ Milorad Bukilić sa saradnicima, kao i predstavnici pčelarskih udruženja Karavukova, Bačkog Monoštora i Belog Manastira.

alt

Tajnim glasanjem izabrani su članovi Izvršnohg odbora, Nadzornog odbora i Suda časti. Dosadašnji predsednik Udruženja Dragan Mladenović dobio je najviše glasova odnosno 75 odsto, a za predsednike Nadzornog odbora, odnosno Suda časti izabrani su Sava Kovčin i Petar Lojović.

alt

Na sednici Izvršnog odbora održanoj 26.marta 2013.god. za predsednika Udruženja pčelara „Avram Maksimović“ u Somboru, ponovo je izabran Dragan Mladenović. Dužnost zamenika predsednika poverena je Vojislavu Matkoviću, sekretara Veseli Savin, a blagajnika Savu Zatezalu.

Josip Jurić,

član Izvršnog Odbora UP „„Avram Maksimović“ u Somboru
 

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien