СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

Novosti iz udruženja pčelara „Avram Maksimović“ u SomboruДатум објављивања вести:
223 views

sombor1REDAVANJE – DAR BEOGRADSKIH PČELARA

Član društva pčelara „BEOGRAD“

SLOBODAN CVITKOVAC


održao dva predavanja bez dinara honorara

sombor_22.12._012-IMG_0652

Predavanja–dar beogradskih pčelara

Član društva pčelara „BEOGRAD“ SLOBODAN CVITKOVAC održao dva predavanja bez dinara honorara

Plodonosna saradnja Udruženja pčelara „Avram Maksimović“ u Somboru i Društva pčelara „Beograd“ počela je 11. novembra 2012. godine. Tačnije, dolaskom više od 70 članova beogradskog Društva u posetu somborskim pčelarima.

Posle besplatnih predavanja  prof. dr Zorana Stanimirovića i asistenta Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu dr Predraga Simeunovića, koja su održali 15. decembra 2012. godine, u subotu  22. decembra 2012. godine u biblioteci Agroinstituta u Somboru, član Društva pčelara „Beograd“ Slobodan Cvitkovac besplatno je održao dva predavanja: „Rojenje i nega rojeva“ i „Privremeni dvomatični sistem pčelarenja“.

Izuzetan praktičar i poznavalac teorijskih dostignuća u pčelarstvu , Cvitkovac  je održao predavanja za najvišu ocenu. Neposredan, naoružan velikim znanjem, majstor pčelarenja iz Beograda nagrađivan je salvama aplauza.

 

sombor_22.12_.012_-IMG_0647

sombor_22.12.012-IMG_06511

U jednom trenutku, zakazala je tehnika za projekciju slajdova. Srećom, u prvom redu u društvu oca Slobodana i mlađeg brata Marka (deset godina), sedeo je i treći član pčelarske porodice iz Kljajićeva, dvanaestogodišnji Simo Bunčić. Za tren oka, mlađani Bunčić doskočio je japanskoj tehnici, pa je izuzetno predavanje Slobodana Cvitkovca nastavljeno. Mladi Bunčić je do kraja predavanja rukovao tehnikom, da bi na kraju dva ortaka dobili buran aplauz.

Predsednik Udruženja pčelara „Avram Maksimović“
Dragan Mladenović

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien