СПОВ
Савез пчеларских организација Војводине

Нови Сад, Руменачка 110а spovnovisad@gmail.com

SUBVENCIJE ZA PČELARSTVOДатум објављивања вести:
237 views

vlada1Nacrt zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju   na javnoj  je  raspravi.  Za  pčelarstvo  predviđen je  podsticaj  u minimalnom   iznosu od 500 dinara po košnici.

vlada1

Nacrt zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju   na javnoj  je  raspravi.  Za  pčelarstvo  predviđen je  podsticaj  u minimalnom   iznosu od 500 dinara po košnici.

Na predlog  Ministarstva  poljoprivrede, šumarstva  i  vodoprivrede, Odbor za privredu  i financije izradio je 25. oktobra  Nacrt zakona o podsticajima u poljoprivredi  i  ruralnom razvoju.

Zakon  uređuje  vrste podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju,  uslove za ostvarivanje prava na podsticaje i korišćenje podsticaja.

Članom 24 Zakona podsticaji za pčelinja društva ostvaruju se u minimalnom iznosu od 500 dinara po košnici.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sprovodi  javnu raspravu   u periodu od  26. oktobra do 16. novembra 2012. godine. U njoj mogu učestvovati  prestavnici organa i organizacija poslovnih Udruženja,  privrednih subjekata, stručne javnosti,  međunarodnih organizacija, kao i druga zainteresovana lica.


Program Javne rasprave i Nacrt  zakona o podsticajima u poljoprivredi  i  ruralnom  razvoju možete videti i preuzeti OVDE

 

Obrazac za komentare možete videti i preuzeti OVDE

 

Izvršni odbor Saveza pčelarskih organizacije Vojvodine  će na svojoj sednici zakazanoj u subotu 3. novembra  2012. godine pored ostalih tačaka dnevnog reda razmatrati i

  • predlog Programa razvoja pčelarstva Vojvodin,
  • Nacrt  zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju,
  • pripremati naredno  31. Savetovanje pčelara Vojvodine koje će se održati u subotu  2. marta 2013. godine na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu,
  • doneti odluku  o visini članarine za 2013. godinu,


Molimo sve predsednike udruženja,  članova SPOV-a  da i  oni na svojim sednicama IO razmatraju navedeni  Nacrt  zakon, da svoje primedbe koji se odnose na podsticaje u pčelarstvu  dostave Ministarstvu  poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS. Vaše primedbe  dostavite i Savezu pčelarskih organizacija Vojvodine, u elektronskom obliku na imejl adresu sekretara ili predsednika SPOV-a.  Mogu  se primedbe dostaviti  i u pisanom obliku.   

Sve primedbe i predloge Nacrta  zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju  koje se onose na pčelarstvo ćemo  blagovremeno poslati  Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Predsednik SPOV-a
Nedeljko Stevanović

 

[ssba]

Коментари

Comments are closed.

EnglishFrançaisDeutschMagyarRomânăРусскийСрпски језик
Izrada sajta Tirien